Zavřít reklamu

FaceTime je služba, která se díky svým funkcím těší mezi jablíčkáři velké oblibě. Bohužel nic není zcela bez chyby. a FaceTime v tomto směru není žádnou výjimkou. Poruchy se službě FaceTime nevyhýbají nejen na iPhonu či iPadu, ale ani na Macu. Co dělat, když FaceTime na Macu nefunguje?

Dnes se pokusíme tyto běžné nepříjemnosti vyřešit – což by vám snad mělo umožnit začít FaceTime na Macu opět efektivněji používat.

Kontrola Apple ID

Z různých důvodů, například proto, že nechcete míchat práci s osobním životem, můžete mít více než jedno Apple ID. Z tohoto důvodu je dobré zajistit, abyste byli přihlášeni pod stejným Apple ID jako na ostatních zařízeních. Pro kontrolu spusťte FaceTime a na liště v horní části obrazovky Macu klikněte na FaceTime -> Nastavení -> Obecné. V horní části karty Obecné uvidíte Apple ID, pod kterým jste aktuálně přihlášeni. Pokud se vaše Apple ID neshoduje s vašimi ostatními zařízeními, klepněte na Odhlásit se a přihlaste se pod stejným Apple ID.

Kontrola funkčnosti FaceTime

Před řešením potíží je vždy dobré zkontrolovat stav systému společnosti Apple a zjistit, zda nedošlo k problémům a chybám. Pokud je problém na straně serveru FaceTime, nezbývá než počkat, až jej společnost Apple opraví. Stav můžete zjistit na webové stránce Apple’s System Status.

Osvědčená klasika

Vypnout a znovu zapnout… jak Mac, tak i aplikaci FaceTime. Toto řešení je u celé řady problémů překvapivě účinné, a přesto na něj spousta uživatelů zapomíná. Zkuste FaceTime jednoduše vypnout, případně přes Apple menu vynutit jeho ukončení. Můžete také zkusit restartovat váš Mac.

Další kroky

Pokud výše uvedené postupy nezabraly, můžete zkusit ještě hrstku dalších kroků. V Nastavení systému -> Obecné -> Datum a čas se ujistěte, že máte aktivované automatické datum a čas. Ve FaceTime -> Nastavení -> Obecné můžete také zkusit hned v horní části okna nastavení deaktivovat a opět aktivovat váš účet. Zkontrolujte také, zda není k dispozici nová verze operačního systému macOS, a můžete také zkusit restartovat váš domácí router.

Bez znalosti konkrétních okolností je těžké přesně určit, proč FaceTime na vašem Macu nefunguje. Obvykle to však souvisí buď se softwarem, nebo s internetovým připojením. A v některých případech je to obvykle nastavení kamery a mikrofonu, které brání službě fungovat tak, jak má.

Dnes nejčtenější

.