Zavřít reklamu

Na stránkách našeho magazínu každou chvíli poukazujeme na to, že Apple přestal prodávat ten či onen produkt, případně označil vybrané modely svých počítačů, smartphonů či tabletů za zastaralé. I v roce 2024 ale cupertinská společnost zároveň prodává produkty, o kterých byste si možná řekli, že patří minulosti. Pojďme se na ně nyní společně podívat.

SuperDrive

USB SuperDrive, představená spolu s původním MacBookem Air v roce 2008, je externí CD/DVD mechanika. V internetovém obchodě Apple je stále k dostání za 2290 korun, ale k jejímu použití s moderním MacBookem budete potřebovat adaptér z USB-A na USB-C. Poslední MacBook s vestavěnou mechanikou CD/DVD se přestal vyrábět v roce 2016.

MagSafe konvertor

Za pouhých 290 korun můžete vlastnit malý konvertor MagSafe na MagSafe 2 od společnosti Apple. Tento adaptér umožňuje velmi starému displeji Apple Thunderbolt nabíjet rovněž velmi starý MacBook Pro nebo MacBook Air vybavený konektorem MagSafe 2.

MagSafe konvertor

EarPods s 3,5mm jackem

Apple od roku 2016 u iPhonu 7 a iPhonu 7 Plus odstranil konektor pro sluchátka, ale i nadále prodává kabelová sluchátka EarPods s 3,5mm konektorem za 590 korun. Můžete si pořídit i sluchátka EarPods s konektorem Lightning nebo USB-C.

Kabel USB to 30-pin

Pořád ještě používáte starší iPod nebo iPhone? Apple vám na svých stránkách nabízí za 590 korun kabel z 30pinového konektoru na USB, který je vybaven průlomovou technologií USB 2.0 z počátku roku 2000.

Kabel USB to 30pin

Bezpečnostní adaptér pro Mac

Společnost Apple také v některých regionech prodává bezpečnostní adaptér pro Mac Pro z roku 2013. Díky tomuto adaptéru můžete i ke staršímu Macu Pro připojit bezpečnostní zámek Kensington.

Mac Pro lock

Článkový tah pro Apple Watch

Na webu Applu je k dostání za 8490 korun stříbrný článkový tah pro Apple Watch, a to ve velikosti 38mm i 42mm. Pasuje k většině verzí Apple Watch včetně původní verze z roku 2015.

Kolečka k Macu Pro

Za „pouhých“ 20 990 korun můžete k vašemu Macu Pro z roku 2019 (nebo novějšímu) pořídit sadu šikovných koleček, a pohodlně jej převážet po vaší pracovně, ložnici nebo pokoji. Na webu jsou kolečka nicméně momentálně vyprodána, stejně jako sada nožiček k Macu Pro.

Mac Pro kolecka

Dnes nejčtenější

.