Zavřít reklamu

S iPhony jsou v bezpečí nejen vaše data, ale i vy samotní. Tak přesně tento slogan by mohl začít Apple používat v Izraeli, který nyní bojuje proti teroristům z Pásma Gazy. Při těchto bojích totiž dokázal iPhone zachránit jednoho z izraelských vojáků, když zastavil kulku, která jej trefila. 

Celý příběh je ve své podstatě naprosto jednoduchý. Izraelský voják bojovat proti teroristům z Hammasu, kteří jej v přestřelce dokázali minimálně jednou zasáhnout. Kulka se však namísto do těla vojáka zavrtala do iPhonu, který měl u sebe a přestože jej zničila, neprošla skrze něj. Voják tak jablečnému telefonu vděčí za své zdraví a dost možná i život. 

O jaký přesně iPhone se jednalo není z videa, které zveřejnila izraelská média tak úplně patrné, jelikož je telefon vsazen do robustního krytu. Jedná se však pravděpodobně o iPhone X či XS. Jeho zničení přitom vojáka mrzet rozhodně nemusí. Od izraelských úřadů totiž dostal v nemocnici, kde se zotavuje z jiných bojových šrámů spolu se svou jednotkou, telefon nový a to rovnou iPhone 15. 

Dnes nejčtenější

.