Zavřít reklamu

Oblíbené položky v Apple Music

V operačním systému iOS 17.1 přidává Apple do služby Apple Music nové tlačítko, které umožňuje rychle najít oblíbené skladby. Když skladba hraje a vy se díváte na její kartu v iPhonu, objeví se u jejího názvu obrys hvězdičky. Klepnutím na tuto hvězdičku můžete skladbu přidat do Oblíbených. K dispozici je také nový způsob vyhledávání všech vašich oblíbených seznamů skladeb, alb a písní. Chcete-li je najít, přejděte do příslušné kategorie v Apple Music, klepněte na tlačítko v pravém horním rohu obrazovky a klepněte na položku Oblíbené.

AirDrop přes mobilní data

V operačním systému iOS 17.1 Apple nyní umožňuje používat mobilní data k odesílání a přijímání informací přes AirDrop, když jsou dva iPhony mimo vzájemný dosah. Pokud si chcete ověřit, zda máte aktivovaný tento způsob přenosu obsahu přes AirDrop, spusťte na iPhonu Nastavení -> Obecné -> AirDrop, zamiřte do sekce Mimo dosah a ujistěte se, že je aktivovaná položka Použít mobilní data.

Přidávání samolepek k fotografiím a PDF dokumentům

Jednou z nejzajímavějších skrytých funkcí iOS 17 je možnost zdobit fotografie, snímky obrazovky a PDF soubory emoji, tvary a samolepkami. Nástroj pro anotaci nyní nabízí nové možnosti, jak vylepšit vaše fotografie a soubory PDF. Při používání anotace stačí klepnout na ikonu + a zvolit Přidat nálepku.

Poslech webové stránky v Safari

S příchodem operačního systému iOS 17 Apple zavedl v prohližeči Safari také skvělou funkci, v jejímž rámci si můžete nechat hlasitě přečíst obsah vybrané webové stránky, aniž byste museli předem cokoliv nastavovat. Přejděte na vybranou webovou stránku, klepnout na Aa nalevo od adresního řádku a v menu, které se vám zobrazí, klepnout na Poslechnout si stránku.

Přepínání nastavení ve Spotlightu

Společnost Apple také v operačním systému iOS 17 přidala novou užitečnou funkci do nativního Spotlightu. Přímo z vyhledávání Spotlight můžete nyní přepínat systémová nastavení, jako jsou mobilní data, Bluetooth, Wi-Fi, budík a další. Stačí vyhledat nastavení a přímo ve vyhledávání se zobrazí přepínač pro jeho povolení nebo zakázání. Znamená to, že už nemusíte procházet Nastavení nebo dokonce otevírat Ovládací centrum, abyste přepnuli systémová nastavení.

Dnes nejčtenější

.