Zavřít reklamu

Možná to nevíte, ale Huawei není na poli automobilové elektromobily žádným nováčkem, ba právě naopak. Pár elektromobilů už na svém kontě, respektive pak čínských silnicích, má a jak se zdá, nehodlá ani zdaleka končit. Před pár dny totiž ukázal svůj nový elektromobil Luxeed S7, který nabízí více než zajímavé technické specifikace. 

Za novinku si bude Huawei v kombinaci s automobilnou Chery, se kterou vůz vyvinul, účtovat v základu 258 000 juanů, tedy v přepočtu něco kolem 800 tisíc korun. Vůz má délku 4971 mm, šířku 1963 mm a výšku 1474 mm s rozvorem kol 2950 mm. Už z fotek výše je vám nejspíš jasné, že se jedná o sedan s řadou moderních prvků, kdy například záď zdobí dlouhá světelná linka a střechu pak sklo. O co nejnižší odpor vzduchu se pak u vozu kromě tvaru starají i takové detaily jako například zasouvací madla dveří. Nešetřilo se ale ani na zavazadlovém prostoru, který nabízí objem solidních 420 litrů, což je vzhledem na design vozu opravdu příjemné. 

huawei Luxeed S7 5

A jak je na tom novinka z hlediska výkonu? Základní elektromotor nabízí 292 koní, přičemž vyšší verze s pohonem 4×4 disponuje rovnou 496 koňmi. Co se týče zrychlení, z 0 na 100 km/h to vůz zvládne za 3,3 sekundy, což není vůbec špatné. Ještě lépe však vypadá dojezd. Ten je u verze Max+ zaměřené právě na dojezd více než 800 km na jedno nabití, což není rozhodně málo. O to zajímavější bude, jak se bude vozu v Číně dařit. Hned tak se to však nedozvíme – zatím je totiž jen v předprodeji s neoznámeným přesným datem vydání. 

Dnes nejčtenější

.