Zavřít reklamu

Bezdrátová sluchátka AirPods od Applu fungují v naprosté většině případů zcela bez problémů. Někdy se ale může stát, že se přece jenom při jejich používání setkáte s jistými potížemi. Dnes se zaměříme na to, jak postupovat, pokud se jeden z vašich AirPodů nenabíjí.

Ať už máte původní AirPods první generace, AirPods 2, AirPods 3, AirPods Pro nebo AirPods Pro 2, všechny tyto modely mohou někdy trpět problémem, kdy se jeden AirPod odmítá nabíjet v nabíjecím pouzdře. Jedná se o relativně běžný problém, který je ovšem nejen frustrující, ale může také ovlivnit připojování AirPodů k vašemu iPhonu. Naštěstí lze problém obvykle vyřešit doma, aniž byste museli kontaktovat společnost Apple nebo AirPody vracet. Než tedy začnete dělat cokoli jiného, vyzkoušejte následující tipy.

Zkontrolujte nabití pouzdra

Když se jedno zařízení AirPod přestane nabíjet, je velmi často na vině nabíjecí pouzdro. Obecně platí, že pokud je jeho nabití nižší než 10 %, pouzdro nemá dostatek energie na nabíjení obou AirPodů. Chcete-li zkontrolovat úroveň nabití nabíjecího pouzdra, nejprve vložte AirPody do pouzdra a zavřete víko. Poté přiblížíte pouzdro k iPhonu a otevřete víko. Na obrazovce iPhonu by se měla zobrazit karta AirPods, která ukazuje úroveň nabití baterie v nabíjecím pouzdře a obou AirPods. Pokud je úroveň nabití baterie nabíjecího pouzdra dostatečná, ale jeden AirPod se stále nenabíjí (nezobrazuje se vedle něj ikonka s bleskem), přejděte k dalšímu kroku v tomto článku.

Zkontrolujte pozici AirPodu

Pokud se AirPod nenabíjí, přestože je v nabíjecím pouzdře dostatek baterie, je možné, že sluchátko je v pouzdře umístěno nesprávně a nemá správný kontakt s nabíjecím portem. Sundejte si veškeré příslušenství, například pěnové nástavce do uší, pak zkuste AirPod znovu nasadit a podívejte se, zda se vedle něj po přiblížení AirPods k iPhonu objeví ikona nabíjení. Pokud se AirPod stále nenabíjí, může to být tím, že jsou znečištěné kontakty a že je třeba vyčistit nožičku AirPodu a/nebo nabíjecí pouzdro.

Reset AirPodů

Pokud žádný z výše uvedených kroků nezabral, zkuste resetovat AirPody. Vraťte sluchátka do pouzdra a zavřete pouzdro. Počkejte 30 sekund a otevřete pouzdro. Stiskněte tlačítko na zadní straně pouzdra, dokud se LED kontrolka nerozbliká oranžově. Přibližte pouzdro s AirPody k iPhonu, počkejte na výzvu ke spárování a opět AirPody spárujte.

Dnes nejčtenější

.