Zavřít reklamu

Apple před pár desítkami minut rozeslal pozvánky na sledování druhé letošní podzimní Keynote a kdyby nedorazila i na náš mail a animace na pozvánce by jednoznačně neodkazovala na Finder, řekl bych, že se bude jednat o akci pouze pro USA. Je zde totiž hned několik zvláštností. Tou první je, že pro celou Evropu bude akce probíhat uprostřed noci, v ČR konkrétně v 1:00. Pro Čínu, která je pro Apple jedním z nejdůležitějších trhů, pak v 7:00 ráno. Akce v USA startuje v 17:00, přitom je ten den Halloween a lidé v USA jej poměrně dost prožívají. Nerad to srovnávám, ale s přivřeným okem je to stejné, jako kdybyste se v ČR podívali na Keynote od Applu a za hodinu na to vyrazili k štědrovečernímu stolu.

Co je však ještě mnohem zajímavější, je fakt, že na žádné jiné jazykové mutaci oficiálního webu Applu kromě Apple.com, nenajdete o akci zmínku a to dokonce ani na stránkách Applu pro Velkou Británii nebo Austrálii, kde nebylo potřeba stránky překládat. Přitom všechny ostatní Keynote Apple okamžitě promuje na všech svých webech pro jednotlivé krajiny a to včetně Apple.cz

Není potřeba fabulovat a s největší pravděpodobností nám Apple ukáže iMac 24″ a Macbooky Pro s M3 procesorem, ovšem proč zvolil tento čas a proč nikde jinde než na Apple.com nenajdete o této akci jedinou zmínku je tak trošku záhadou a nebýt loga Finderu v animaci, býval bych se vsadil, že se bude jednat o akci, která se týká pouze USA, tedy nějaké služby nebo funkce určené pouze pro uživatele z USA.

Dnes nejčtenější

.