Zavřít reklamu

Apple vydal v úterý veřejnou i vývojářskou RC betaverzi operačního systému iOS 17.1. Součástí aktualizace je hrstka nových funkcí, jako například AirDrop přenos přes internet  nebo nové funkce pro předplatitele hudební streamovací služby Apple Music. Aktualizace ale podle Applu také přináší opravu dílčích chyb.

Od prvních betaverzí iOS 17 si řada uživatelů stěžovala, že klávesnice po aktualizaci nereaguje, zejména na starších modelech iPhonů. Problémy s klávesnicí ale hlásili i někteří majitelé nejnovějších modelů, a to zejména při psaní dlouhých textových zpráv. V poznámkách k vydání iOS 17.1 je tento problém potvrzen a je v nich uvedeno, že chyba byla v aktualizaci opravena. V iOS 17 se objevila ještě jedna chyba, která postihla mnoho uživatelů iPhonu 15 Pro a iPhonu 15 Pro Max. Na nejrůznějších diskuzních fórech i na sociálních sítích lze snadno najít zprávy o „vypalování“ a sekání obrazu u těchto modelů, přestože byly uvedeny na trh teprve před měsícem.

I tento problém společnost Apple přiznala a uvedla, že byl v nejnovější betaverzi iOS 17.1 konečně opraven. Co se týče nových funkcí, iOS 17.1 umožní uživatelům dokončit odesílání souborů přes AirDrop pomocí internetového připojení, když vy nebo druhá osoba opustíte dosah AirDropu. Soubor bude odeslán na servery společnosti Apple a poté stažen do zařízení druhé osoby. Předplatitelé služby Apple Music získávají možnost filtrování oblíbeného obsahu, v dolní části každého seznamu skladeb se nyní nachází také návrhy skladeb a nový způsob vytváření přebalů pro osobní seznamy skladeb. Očekává se, že iOS 17.1 bude pro veřejnost uvolněn příští týden, 24. října.

Dnes nejčtenější

.