Zavřít reklamu

Přestože se zraky valné většiny uživatelů v současnosti zaměřují na blížící se příchod iPadů Pro s OLED displeji, v dohledné době bychom se měli kromě nich dočkat taktéž představení iPadů Air a mini. Zatímco však o modelu Air toho příliš mnoho nevíme, model mini před pár minutami částečně odkryl poměrně spolehlivý leaker vystupující na Twitteru pod přezdávkou @Tech_Rave. Není však příliš o co stát. 

Jedním z největších neduhů současné generace iPadů mini je jejich displej trpící „želé efektem“. Ten lze velmi zjednodušeně popsat jako sekání animace části obrazovky pramenící z nesynchronní obnovovací frekvence celého panelu. Uživatelé tedy mohou ve výsledku vidět pouhým okem, jak se nejprve pohne jedna polovina displeje a až chvíli po ní druhá. Přestože časový rozestup mezi pohybem jedné a druhé poloviny displeje je naprosto minimální, vzhledem k jeho zahlédnutí pouhým okem mnohé uživatele štve a ti proto volají po tom, aby měla nová generace modelu mini displej se 120Hz frekvencí, který by problém řešil. To se ale přes notná volání jablíčkářů nestane. Apple má totiž u miniho i nadále v plánu zachovat Liquid Retina panel se 60Hz obnovovací frekvencí a co víc, žádné velké kroky kupředu nechystá ani u procesoru. Aktuální generace iPadu mini je totiž osazena čipem A15 Bionic, přičemž Apple chce u řady A setrvat, takže jedinými dvěma možnostmi je použití buď A16 Bionic, nebo A17 Pro. Pravděpodobnější je nicméně vzhledem k příchodu AAA her nasazení druhého jmenovaného procesoru. 

iPad mini 7 se tak začíná čím dál tím víc jevit jen jako malý evoluční krok kupředu, než jako větší revoluce, která by přiměla majitele stávající generace k přechodu na něj. Možná i proto tak u něj Apple příliš netlačí na představení, jelikož vzhledem k jeho upgradům se dá předpokládat, že příliš velký poprask po představení nezpůsobí. Jakékoliv větší závěry bychom si ale měli samozřejmě udělat až poté, co jej kalifornský gigant oficiálně světu ukáže. 

Dnes nejčtenější

.