Zavřít reklamu

Nové anotační nástroje

Pokud na iPhonu provádíte anotace, určitě vás potěší, že v nejnovější verzi operačního systému iOS můžete využívat nové anotační nástroje. Pokud přejdete do Poznámek nebo aktivujete anotace v nativních Fotkách, na první pohled nic nového nezaznamenáte. Stačí ale lištu s nástroji, která se nachází ve spodní části displeje, posunout mírně doleva.

Podrobná předpověď počasí

V nativním Počasí si nyní můžete zobrazit vývoj počasí nikoliv po jednotlivých hodinách, ale dokonce po minutách. Spusťte nativní Počasí a v panelu s desetidenní předpovědí klepněte na libovolný den. Jakmile se vám zobrazí graf s předpovědí vývoje počasí, poklepejte na něj, aby se zobrazil posuvník. Nad grafem můžete pozorovat, že posouváním zobrazujete předpověď po minutách.

Přizpůsobení odpovědí Siri

S příchodem operačního systému iOS 16.2 přibyly také nové možnosti, co se týká odpovědí Siri a jejich přizpůsobení. Pokud na vašem iPhonu spustíte Nastavení -> Siri a hledání, můžete v sekci Požadavky na Siri klepnout na Odpovědi Siri. Zde můžete zvolit, zda preferujete tiché odpovědi, mluvené odpovědi, nebo jestli má Siri své odpovědi přizpůsobit automaticky aktuální situaci.

Vymazání nedávných výsledků hledání

Pokud na iPhonu často využíváte k vyhledávání nejrůznějších věcí Spotlight, určitě jste si stihli všimnout, že se ve spodní části pod panelem s návrhy zobrazují nedávná hledání. S příchodem operačního systému iOS 16.2 Apple uživatelům nabídl novou možnost, jak tato hledání smazat. Namísto posunutí panelu s výsledky a následného klepnutí na Smazat můžete nyní také panel dlouze stisknout a v menu, které se vám zobrazí, zvolit Smazat poslední výsledky.

SOS volání

Pokud na iPhonu pětkrát po sobě stisknete postranní tlačítko, můžete zahájit volání na tísňovou linku. Někdy se ale může stát, že toto tlačítko stisknete omylem. V takovém případě se v Oznamovacím centru na vašem iPhonu nově objeví notifikace, která vás přesměruje do Nastavení. Zde můžete nahlásit, že k aktivaci tísňového volání došlo omylem, a odeslat zpětnou vazbu. Následně můžete přizpůsobit další parametry tísňového volání.

Dnes nejčtenější

.