Zavřít reklamu

Leckdo se nemůže dočkat příštího roku, kdy Apple konečně vydá svou náhlavní soupravu Vision Pro. Okolo tohoto zařízení jsou pochopitelně velké diskuze, jelikož jde o sféru produktů, kam Apple zamířil vůbec poprvé. Taktéž je mnohým velkým trnem v oku cena, která se u nás může vyšplhat až na zhruba 120 tisíc korun. Bude za tyto peníze zařízení stát? Těžko říct. Nicméně brzy budeme opět o něco moudřejší.

Apple totiž oznámil, že na podzim plánuje uvést nový visionOS App Store do vývojářské beta verze. ‌App Store‌ bude obsahovat aplikace a hry vytvořené pro ‌visionOS‌ a navíc nabídne aplikace pro iPhone a iPad, které lze spustit na náhlavní soupravě. Ve výchozím nastavení budou aplikace pro ‌iPhone‌ a ‌iPad‌ rovnou automaticky zveřejněny na ‌visionOS‌ ‌App Store‌, protože většina frameworků v iOS a iPadOS je součástí ‌i visionOS‌. Pokud aplikace vyžaduje funkci, která není na Apple Vision Pro dostupná, ‌App Store‌ Connect informuje vývojáře aplikace, že není kompatibilní a bude potřebovat před zpřístupnění aktualizovat. Vývojáři, kteří potřebují provést či zkusit změny, mohou použít simulátor ‌visionOS‌ v Xcode 15 beta. Další testování lze provést prostřednictvím hodnocení kompatibility nebo v jedné z vývojářských laboratoří společnosti Apple.

Apple tvrdí, že téměř všechny aplikace pro ‌iPhone‌ a ‌iPad‌ budou moci běžet na náhlavní soupravě Vision Pro tak, jak nyní jsou. Vývojáři, kteří chtějí vytvořit zážitek navržený speciálně pro Vision Pro, tak mohou učinit pomocí sady ‌visionOS‌ SDK.

Dnes nejčtenější

.