Zavřít reklamu

Playstation 3 byl svého času samozřejmě označován za next-gen konzoli. A právem. Oproti PS2 byly na této konzoli k vidění daleko propracovanější a větší hry, které jsou samozřejmě legendami dodnes. Za lepší herní zážitek PS3 samozřejmě vděčí i vyššímu výkonu. Konzole nabízela procesor s taktem 3,2 GHz, 256 MB XDR RAM a grafiku s pamětí 256 MB GDDR3 RAM, která byla založena na architektuře Nvidia G70. Her na tuto konzoli vyšlo opravdu dost a je nám jasné, že se nemůžeme zavděčit sem. Budeme rádi, pokud svůj oblíbený titul napíšete do komentářů.

GTA 5

Nelze začít samozřejmě ničím jiným. GTA 5, hra, která je tady s nimi již 10 let a která si vysloužila příchod jak na PS4, tak na PS5. Ačkoli by hráči už rádi viděli šestý díl, stále se jedná o jednu z nejhranějších her. Na PS3 zavítalo samozřejmě i GTA 4.

Uncharted 2: Among Thieves

Perfektní hra s dobrým příběhem, logickými hádankami a akčním nádechem. Od vydání tohoto titulu vyšly další dva díly (třetí rovněž na PS3). Pátý se bohužel prý nechystá.

The Last of Us

Další z naprosto ikonických her, která bude „ždímána“ ještě hodně dlouho. Výborná survival hra s úžasným příběhem, která si kromě remasteru a remaku vysloužila i vlastní seriál.

Red Dead Redemption

Od tvůrců GTA nelze čekat špatné tituly. Toto heslo potvrdila i westernová akce Red Dead Redemption. Byla natolik povedená, že se ještě nedávno spekulovalo nad remakem. Rockstar ale nadšence uklidnil. Vydal pouze port na PS4 a Nintendo Switch.

Bioshock

Spousta hráčů si též nemohla vynachválit výlet do podmořského města Rapture. Akční fps s hororovým nádechem. Skvělá grafika, skvělá hratelnost.

Call of Duty

V souvislosti s PS3 nelze nezmínit také jednu z nejlegendárnějších herních sérií. V souvislosti s touto konzolí byly nejvíce vychvalovány dva díly, a sice Call of Duty 4: Modern Warfare a Modern Warfare 2.

Výtečné RPG, které se dočkalo ovací i na PS3. Ačkoli si mnozí PC hráči nedokážou představit hrát tento titul na PS3, šlo to. A hra byla skvělá.

Street Fighter IV

Klasická bojová řežba známá z dřívějších konzolí dorazila i na PS3. Samozřejmostí byla lepší grafika i hratelnost.

God of War 3

Na úspěch předešlých dílů na PS2 navázal samozřejmě díl další. Opět jsme se mohli těšit na skvělé souboje, příběh a grafiku.

Assassin’s Creed

Další z legendárních herních sérií. Assassin’s Creed započal svůj život právě na PS3 a titul si samozřejmě všichni hráči velice oblíbili. Těžko vypíchnout nejoblíbenější díl na PS3. Všechny se povedly.

Killzone 2

Skvěla akční fps, která dorazila s pokračováním právě na PS3. Stejně jako v mnoha dříve uvedených případech šlo o pokračování, kde prim hrála právě daleko lepší grafika.

Far Cry 3

Dle mnohých jeden z nejlepších dílů Far Hry vůbec. Tropický ostrov, velká mapa, povedená grafika a děsivý příběh.

Need for Speed: Hot Pursuit

Na PS3 nemohla samozřejmě chybět ani tato automobilová legenda, Dál Hot Pursuit se obzvláště povedl. Zvláště pak na PS3.

Dishonored

Poněkud jiná akční hra, která zřejmě nesedla úplně každému. Nicméně skvělá hodnocení si rozhodně zasloužila.

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Výborná PS exkluzivita, která si i na PS3 připsala příchod skvělého dílu.

Dnes nejčtenější

.