Zavřít reklamu

Konzoli Playstation 2 mělo doma spousta z nás a jistě se shodneme, že hry na ní byly perfektní. Datum uvedení této konzole bylo 4. března 2000 v Japonsku. Poté vyrazila postupně do celého světa. Hardware této konzolové legendy je na dnešní poměry směšný. Procesor měl takt 294.912 MHz (verze Slim pak 299 MhZ), paměť RAM měla velikost 32 MB, grafika pak 4 MB DRAM. Pojďme se podívat na ty nejlepší hry (z našeho pohledu), které na tuto konzoli dorazily. Které byly vaše nejoblíbenější?

1. Tony Hawk’s Pro Skater 3

Zatímco první dva díly zavítaly na PS1, na novou konzoli s velkou pompou dorazil veleoblíbený třetí díl. Lepší hratelnost a grafika byly samozřejmostí.

2. Resident Evil 4

Kdo měl rád akční hororovky, ten nemohl minout čtvrtého Resident Evila, jenž dorazil v nejlepší formě. Pro mnohé nejlepší díl celé série, který se také dočkal svého remaku.

3. GTA: San Andreas

Stejně jako i v několika případech dalších her by bylo nevěr zahanbit další díly série (v tomto případě tedy GTA 3 a Vice City). Nicméně San Andreas bylo bez diskuze nejoblíbenější. Největší svět, nejdelší herní doba, nejvíce možností.

4. Gran Turismo 3

Pokračování z PS1, které opět přišlo s vylepšenou grafikou, více vozidly a spoustou zábavy. Zapomínat by se též nemělo na čtvrtý díl, který rovněž sklidil skvělá hodnocení.

5. Devil May Cry

První díl opěvované herní série. Akční záležitost se spoustou různých minilogických záležitostí.

6. God of War

Legendární hra, která má své kořeny právě na PS2, a titul, který se podíval i na PC. Ve své době naprosto skvělá záležitost. Na PS2 se rovněž podíval i druhý díl.

7. Shadow of the Colossus

Perfektní příběh, perfektní grafika a nutnost se také nad řešením zamyslet. To je ve zkratce Shadow of the Colossus.

8. Ratchet & Clank

Výtečná akční skákačka, která uchvátila miliony hráčů. Vyšlo několik dílů. Ten poslední z podtitulem Rift Apart na PS5.

9. Burnout Revenge

Stylové a svižné závody plné kolizí, nitra a jisker. Hned je zřejmé, kde se inspirovala série Flatout.

10. Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty

Spíše stealth akce, která zaujala zpracováním i příběhem a skvěle tak navázala na první díl.

Dnes nejčtenější

.