Zavřít reklamu

PlayStation Portable, nebo-li PSP, je dnes již legendární handheldovou konzolí. Stala se nesmírné populární a dorazilo na ni několik skvostných her. Během let vyšlo několik modelů této konzole, které se lišily designem, hmotností i pamětí. Budeme-li vycházet z první verze, ta dostala do vínku procesor o taktu 333 MHz, 32 MB RAM, úložiště 32 MB a displej o úhlopříčce 4,3″ s rozlišením 480 x 272 pixelů. U pozdějších verzí bylo přítomno 64 MB RAM, což konzoli ve velkém pomohlo. Této konzole se prodalo 80 až 82 milionů kusů. Pojďme se ovšem už podívat na 10 skvělých titulů, které jsme měli možnost hrát.

God of War: Chains of Olympus

God of War nebylo v té době populární pouze na PS2. TItulu se velmi vydařil i na PSP a dle některých jde vůbec o nejlepší hru, která na tuto konzoli kdy dorazila.

Grand Theft Auto

Na PSP dorazilo několik „GTÁček“. Je jedno, které vybereme. Super byly samozřejmě všechny díly. Za sebe mohu říct, že se mi nejvíce líbilo Vice City Stories.

Metal Gear Solid: Peace Walker

Výtečná akční řežba s dobrým příběhem, která se i navzdory malému displeji hrála skvěle.

Wipeout Pure

Skvělá závodní série antigravitačních závodů dorazila i na PSP. A to ve velkém stylu.

Tekken: Dark Ressurection

Co by to bylo za konzoli od Sony, kdyby zde chyběl Tekken. Klasická bojová mlátička se skvěle vydařila i na tento handheld.

LittleBigPlanet

Opravdu výtečná skákačka se skvělým grafickým zpracováním. Tato hra prostě musela zabavit každého.

Burnout Legends
Tříštění plechů, jiskry a rychlá jízda. To byl Burnout na PSP. Pomineme-li Wipeout, šlo snad o nejpovedenější „klasickou“ závodní hru.

LocoRoco

Skvělá logická hra s roztomilou grafikou a zpracováním. Jednu dobu musel mít LocoRoco na PSP každý.

Ratchet & Clank: Size Matters

Stejně jako v mnoha předchozích případech i tato hra dostala svého sourozence i na PSP. Titul se hrál skvěle a parádně zabavil.

FIFA 09

Ano, FIFA byla pochopitelně i na PSP. A nutno říct, že se vůbec nejednalo o špatný herní zážitek.

Dnes nejčtenější

.