Zavřít reklamu

Čím delší, tím lepší

Alfanumerické přístupové kódy nejsou pro každodenní používání pro většinu lidí praktické. Pokud máte pocit, že by vám v životě více vyhovoval standardní číselný přístupový kód, který se lépe pamatuje a rychleji zadává, pak stačí, aby byl váš přístupový kód delší, a případní útočníci to budou mít těžší. Ideální by bylo, kdyby měl osm až deset číslic. Pro změnu číselného kódu na vašem iPhonu spusťte Nastavení -> Face ID a kód. Přesuňte se zhruba do poloviny obrazovky, klepněte na Změnit kód zámku a postupujte podle pokynů na displeji.

Zkomplikujte to

Obzvláště u delšího číselného kódu se nabízí snadno zapamatovatelné řady čísel, jako je třeba 12345678 nebo 24681012. Zkuste se ale těchto logických a snadno odhalitelných kombinací spíše vyvarovat. Určitě si zvládnete vymyslet vlastní originální kombinaci čísel, kterou si snadno zapamatujete, ale která zároveň nebude snadno odhalitelná. Co takhle vaše první telefonní číslo?

Zkuste alfanumerický kód

Čím komplexnější, tím lepší. Zkuste tedy v rámci zabezpečení nahradit tradiční číslený kód alfanumerickým kódem – tedy kombinací číslic a písmen. Zkuste si dát opravdu záležet na tom, aby váš alfanumerický kód nebyl snadno prolomitelný, a vymyslete takovou kombinaci, která bude dávat smysl výhradně vám. Může se jednat například o slovo, kde některá písmena budou nahrazena číslicí – třeba SLUN1CK0.

Pozor na slova

Pokud jste se rozhodli pro alfanumerický kód k iPhonu, vyvarujte se existujících slov. SLUN1CK0, které jsme uváděli jako jednoduchý příklad v předchozím tipu, bude vždy hůře odhalitelné než například SLUNICKO123. Nebojte se být kreativní – pocit dokonalého zabezpečení vašeho iPhonu za to rozhodně stojí.

Buďte nevěrní

Vašemu číselnému kódu, kterým odemykáte iPhone a provádíte nejrůznější potvrzení, byste měli být čas od času nevěrní. Pokud možno svůj kód čas od času změňte – představuje to jeden ze způsobů, jak váš iPhone udržet v co možná největším bezpečí. Abyste nezapomínali na pravidelné změny kódu, můžete si nastavit upozornění například v nativních Připomínkách.

Dnes nejčtenější

.