Zavřít reklamu

MacBooky se v příštím roce opět výrazně výkonnostně posunou kupředu. Vyplývá to alespoň z nově získaných informací reportéra Marka Gurmana z Bloombergu o chystaném high-endovém čipu M3 Max. Ten se totiž jeví alespoň nyní jako výkonnostní monstrum, které má potenciál způsobit ve světě notebooků solidní zemětřesení. 

Zatímco nynější čip M2 Max je postaven na 5nm výrobním procesu, M3 Max bude vyráběn 3nm procesem, díky čemuž bude mezigeneračně podstatně výkonnější a zároveň energeticky úspornější. Výkon mu však dodá i navýšení počtu jader. Gurmanovy zdroje totiž přišly s tím, že v hign-endové konfiguraci nabídne stroj 16jádrové CPU s 12 výkonnými jádry a 4 úspornými spolu se 40jádrovým GPU. Pro úplnost dodáme, že nynější nejlepší čip M2 Max nabízí „jen“ 12 jader CPU a 38 jader GPU. Je tedy skutečně na co se těšit. 

M3 Max je alespoň podle uniklých informací testován primárně se 48 GB RAM pamětí, avšak počítá se s tím, že u něj Apple nabídne i možnost nakonfigurování s vyšší pamětí než 96 GB. Právě tohle je totiž maximum u nynějšího M2 Max, které bude kvůli vyššímu výkonu M3 Max pravděpodobně potřeba navýšit. Další detaily sice o čipu už nevíme, nicméně už nyní je jasné, že vyjde v průběhu příštího roku coby srdce pro MacBooky Pro a Mac Studio. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.