Zavřít reklamu

Přijdou vám rámečky kolem displeje současných iPadů příliš tlusté? Pak pro vás máme skvělou zprávu. Apple se totiž chystá na jejich redukci a to dle všeho již velmi brzy. Počínaje příštím rokem by totiž měl tloušťku rámečků u iPadů začít snižovat s tím, že jako první přijdou na řadu modely Pro, které budou následovány modely Air a mini s tím, že nakonec se zúží i rámečky u základních iPadů. 


Receptem na zúžení rámečků u iPadů má být podle informací reportéra Marka Gurmana z Bloombergu použití té stejné technologie, kterou Apple využívá i u Apple Watch Series 7 a kterou chce letos poprvé využít u iPhonů 15 Pro. Jedná se konkrétně o nový typ OLED displejů s označením LIPO, který umožňuje rámečky redukovat na minimum, což například u iPhonů 15 Pro bude znamenat jejich zúžení ze současných 2,2 milimetrů na 1,5 milimetrů. A jelikož jsou u iPadů rámečky ještě podstatně širší, dá se očekávat, že zužování zde bude ještě podstatně razantnější. Jedním dechem se ale sluší dodat, že širší rámečky kolem displejů iPadů vysvětlovat Apple v minulosti snahou zachovat u zařízení příjemný úchop, který by právě velmi úzké rámečky mohly do jisté míry zlikvidovat. Je proto otázkou, zda se Apple rozhodne k citelné redukci, či půjde spíše cestou menšího zužování, které sice nebude vizuálně tak atraktivní, ale zato u iPadů stále zachová příjemný úchop. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.