Zavřít reklamu

Zdá se, že nejen iPhony 15 Pro (Max) budou letos na podzim vskutku zajímavé. Podle informací analytika Ming-Chi Kua totiž chystá Apple poměrně zásadní vylepšení i pro iPhony 15 a 15 Plus, čímž by je mohl učinit pro uživatele ještě atraktivnější. Řeč je konkrétně o vylepšení pro fotoaparát, který má podstatně zkvalitnět. 

Podle zdrojů Kua má Apple v plánu nasadit u iPhonů 15 a 15 Plus 48MPx širokoúhlé fotoaparáty s novým designem snímače od Sony. Ten by měl dokázat zachytit podstatně více světla než tomu je u snímačů iPhonů 14 Pro (Max), což se pozitivně podepíše na kvalitě fotek jak z hlediska většího množství detailů, tak i při focení za zhoršených světelných podmínek a tak podobně. Širokoúhlý objektiv základních iPhonů 15 se sice nebude shodovat s tím, který Apple využije v iPhonech 15 Pro (Max), nicméně jeho kvality budou podstatně vyšší než tomu bylo v předešlých letech. 

Nasazení 48MPx objektivu u základních iPhonů je do jisté míry i příslibem toho, že do 48MPx půjdou fotit i jiné fotky než ve formátu ProRAW – tedy heic a jpeg. Pravděpodobná je rovněž podpora automatických úprav ve formě funkcí Smart HDR a Deep Fusion. Zda se tak stane či nikoliv nicméně samozřejmě ukáže až čas, konkrétně pak září a představení novinek. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.