Zavřít reklamu

Předpoklady se naplnily. Před malou chvílí totiž ředitelka Twitteru Linda Xaccarino spolu s jeho majitelem Elonem Muskem oznámili, že se tato legendární sociální síť přejmenovává na X. A s přejmenováním přichází i pár dalších změn. 

X-twitter-logo

V současnosti již lze na Twitteru vidět změněné logo, ve kterém je nově namísto modrého ptáka vyobrazeno velké černé písmeno X s bílou výplní. V dohledné době se dá rovněž počítat s tím, že bude vše přesměrováno na novou doménu x.com, kterou Elon Musk vlastní. Zdaleka nejzajímavějšími informacemi jsou však ty o budoucích plánech vedení této sociální sítě. To má totiž počítat s tím, že ze sociální sítě vybuduje jakési univerzální místo pro kreativitu, komunikace, prodej předmětů a služeb, ale třeba také placení a tak podobně. Plány jsou tedy vskutku velké, byť je otázkou, zda se týmu kolem Elona Muska podaří zrealizovat. Ostatně, minimálně u Twitteru si Musk pár nehezkých přešlapů připsal a byl za ně také tvrdě kritizován. 

Změnou projde i názvosloví, které bylo doposud s Twitterem spojené. Kromě názvu sociální sítě se totiž mění třeba i to, jak budou uživatelé nazývat jednotlivé příspěvky. Místo „tweetů“, tedy anglicky „tweets“ totiž chce Musk, aby se příspěvkům nově říkalo „x’s“, což je však pro spoustu jazyků včetně češtiny prakticky nepoužitelné. Nechme se tedy překvapit, jak se vše kolem X v nadcházejících týdnech a měsících vyvine. 

Dnes nejčtenější

.