Zavřít reklamu

Příchod prvních čipů z nové generace rodiny Apple Silicon klepe na dveře. Podle informací reportéra Marka Gurman z Bloombergu je totiž chce kalifornský gigant odhalit již letos v říjnu v prvních Macích. Jako již tradičně se však má jednat „jen“ o základní verzi čipu, tedy v tomto případě o Apple M3. I tak se ale máme dle všeho na co těšit. 

Gurmanovy zdroje tvrdí konkrétně to, že čip M3 nabídne podobný počet jader jako M2, avšak budou výkonnější a energeticky účinnější díky přechodu na 3nm výrobní proces z dosavadního 5nm. Prvními Macy, které čipy M3 dostanou, pak mají být dle očekávání MacBooky Air spolu se 13“ MacBookem Pro, základním Macem mini a 24“ iMacem. V příštím roce budou následovat výkonnější stroje, avšak ty již budou osazeny Pro, Max a Ultra verzemi, které budou pravděpodobně opět „jen“ pospojovanými a různě vylepšenými základními čipy M3. Díky novému výrobnímu procesu se však dají očekávat skutečně zajímavé věci zejména na poli výdrže, která by mohla opět skokově vystřelit. 

Říjnové představení čipu M3 spolu s novými Macy je ve své podstatě očekávatelný krok. První Macy s Apple Silicon totiž dorazily na podzim 2020, tedy již před třemi roky, přičemž jejich základní nástupci byli světu představení o rok a půl později. Zdá se tedy, že Apple u svých počítačových čipů hodlá držet obnovovací cyklus zhruba každého 1,5 roku, což by znamenalo, že základních čipů M4 bychom se měli dočkat na jaře 2025.  

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.