Zavřít reklamu

Pro uživatele Apple Watch přináší letošní aktualizace watchOS 10 několik zásadních změn v podobě přepracovaných aplikací, podpory widgetů a dalších nových prvků. V rozhovoru pro Tom’s Guide Apple tyto nové funkce popisuje, přičemž se zaměřuje zejména na to, co znamenají pro vývojáře třetích stran a jejich watchOS aplikace.

Eric Charles, člen týmu Worldwide Product Marketing společnosti Apple, vysvětlil, že cílem watchOS 10 je poskytnout uživatelům přístup, když zvednou své zápěstí, k „více informacím na první pohled než kdykoli předtím“. Součástí toho je nový designový jazyk vestavěných aplikací Apple Watch. „Přikláníme se k myšlence využití celého displeje k vytvoření více místa pro obsah,“ řekl Charles. „Velmi dobře se to projevilo v aplikaci, jako je Počasí, kde nyní můžete vidět kvalitu ovzduší, rychlost větru i aktuální údaje, aniž byste museli jít hlouběji do aplikace.“

S těmito změnami v systému watchOS 10 však zároveň přichází nutnost přizpůsobit se novinkám pro uživatele Apple Watch, kteří byli obeznámeni se starým stylem aplikací a navigace ve svých hodinkách, jak upozornila redaktorka Tom’s Guide Kate Kozuach. Společnost Apple však věří, že si uživatelé na tyto změny rychle zvyknou a porozumí jejich výhodám.

„Myslím, že pro lidi to bude opravdu snadné pochopit, zejména u něčeho tak jednoduchého, jako je Ovládací centrum,“ řekl Charles. „Díky tomuto pohodlí a účelnosti bude opravdu snadné udělat si takovou mentální mapu, ve stylu: Tohle tlačítko teď vyvolá tuhle věc. Myslíme si, že přehlednosti, kdy je digitální korunka určena pro aplikace a boční tlačítko pro Ovládací centrum, bude pro naše zákazníky opravdu snadné se přizpůsobit.“


V rámci rozhovoru Charles také vyzdvihl význam vývojářů pro Apple Watch: „Zpětnou vazbu přijímáme odkudkoli, takže s vývojáři z naší komunity neustále mluvíme,“ uvedl Charles. „Rádi jim nasloucháme, když představíme nové API, abychom pochopili, jak se jim s ním pracuje a také to, co třeba neumí. Například zda jeho schopnosti nejdou dostatečně daleko. Takové návrhy a zpětnou vazbu opravdu vítáme.“ Celý rozhovor lze najít na stránkách Tom’s Guide. Stojí za nahlédnutí a nabízí několik zajímavých informací o nových funkcích, které se objeví v aplikaci Workouts systému watchOS 10.

Dnes nejčtenější

.