Zavřít reklamu

V souvislosti se sluchátky AirPods se v poslední době čím dál tím častěji hovoří o příchodu řady zdravotních funkcí, díky kterém by se tak tato sluchátka do jisté míry přiblížila například Apple Watch a tak podobně. A jak se zdá, první zdravotní funkce pro AirPods by na sebe nemusela nechat příliš dlouho čekat. Tvrdí to alespoň zdroje velmi dobře informovaného reportéra Marka Gurmana z Bloombergu. 

Gurmanovy zdroje tvrdí konkrétně to, že Apple v současnosti intenzivně pracuje na funkci pro kontrolu zdraví sluchu uživatele. Vše má probíhat tak, že AirPods budou přehrávat různé tóny a zvuky, které bude uživatel rozpoznávat a následně je „zadávat“ do iPhonu, čímž by se mělo zjistit, zda má problémy se sluchem a popřípadě, jaké přesně. Pokud by pak tato novinka uživateli nějaký ten problém skutečně našla, jednalo by se pro něj o impulz pro návštěvu lékaře a následné komplexnější řešení problému. Ve své podstatě by se tedy jednalo o obdobu EKG u Apple Watch, které slouží taktéž primárně pro informování uživatele o tom, že s ním není něco v pořádku a je potřeba danou věc řešit. Jelikož však ke sluchovému testu postačí podle dostupných informací jen zvuk, neměl by být pro Apple problém jej naučit již současné modely sluchátek, přičemž zdroje Gurmana hovoří o AirPods Pro 2. Ty navíc mají dorazit v revidované verzi s USB-C portem namísto Lightningu už na podzim, což je ideální příležitost k představení této novinky. Snad se tedy skutečně podobného upgradu dočkáme. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.