Zavřít reklamu

iPhony jsou drahé – a to jak ty nové, tak i staré. Tak přesně takto by se dala s trochou nadsázky popsat aukce vůbec nejvzácnější konfigurace iPhonu, která je v současnosti k dispozici. Řeč je konkrétně o iPhonu 2G s miniaturním 4GB úložištěm, který je zabalen v originálním balení včetně folie. Že jste o této konfiguraci ještě nikdy neslyšeli? Právě to potvrzuje do jisté míry její vzácnost.

Moc lidí to neví, ale když Apple představil v roce 2007 první iPhone, původně jej prodával se 4GB a 8GB úložištěm. Jelikož však byly 4GB už na tehdejší dobu velmi málo, daleko větší poptávka byla po 8GB a potažmo i větším úložišti. Tuto poptávku se Apple krátce po spuštění prodejů iPhonů 2G rozhodl uspokojit, když do nabídky zařadil ještě 16GB model, avšak na úkor právě 4GB. Z toho se tak stala naprostá rarita, jelikož byl prodáván jako vlastně jediný iPhone v historii Applu pouhých pár měsíců, což by mělo nyní extrémním způsobem vyšponovat i jeho cenu v aukci.

„Na základě našich nedávných rekordních prodejů iPhonů 2G a zároveň skutečnosti, že 4GB model je odhadem zhruba 20x vzácnější než 8GB verze, které jsme v minulosti prodávali, očekáváme, že se tento telefon prodá za rekordní sumu,“ nechal se slyšet jeden z pořadatelů aukce. A jaká že by měla tato cena být? Podle většiny odhadců kolem 100 000 dolarů, tedy asi 2 160 000 Kč. Slušná sumička, co říkáte? Zda se předpoklady naplní či nikoliv nicméně uvidíme až po 16. červenci, kdy aukce končí.

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.