Zavřít reklamu

Přestože byl v minulosti 27“ iMac daleko oblíbenější záležitostí než jeho 21,5“ bratříček, Apple jej poměrně překvapivě před lety zařízl a namísto jeho menšího kolegy představil 24“ model coby základní all-in-one Mac.  Jak však nyní tvrdí velmi přesné zdroje reportéra Marka Gurmana z Bloombergu, své dny větší iMac ještě ani zdaleka sečteny nemá, ba právě naopak. 

Přestože se v předešlých měsících hovořilo v souvislosti s větším iMacem o ukončení jeho vývoje či podobných negativních věcech, zdroje Gurmana tvrdí, že pravda je opačná. Jeho vývoj má totiž probíhat na plné obrátky s tím, že dorazí nejdřív v příštím roce, jelikož je stále ve vývojových plenkách. I přesto však u něj už má mít kalifornský gigant jasno v tom, že mu chce vnuknout více než 30“ obrazovku, přičemž nejpravděpodobnější je nasazení 32“, aby zařízení sjednotil se 32“ Pro Display XDR a v případě, že by si chtěli uživatelé dát obě tyto zařízení vedle sebe například na stůl tak působily pospolu designově hezky. A jelikož se bude dle všeho jednat o alternativu k dřívějšímu iMacu Pro, počítá se tu s výkonnější sadou procesorů Apple Silicon. 

Kromě většího iMaců pracuje Apple v současnosti taktéž na oživení 24“ modelu. Ten má však zůstat i nadále základní variantou a tudíž se u něj očekávají spíše drobné upgrady, které jej učiní zajímavější oproti původní verzi. Kromě výkonnějšího procesoru by to měly být například lepší reproduktory či kvalitnější webkamera. Nic dalšího zásadního však u 24“ iMacu očekávat nelze, stejně jako bohužel nelze očekávat v brzké době ani jeho příchod. Oba iMacy totiž velmi pravděpodobně dorazí bok po boku příští rok. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.