Zavřít reklamu

Akcie společnosti Apple uzavřely včera na rekordní hodnotě 183,79 amerických dolarů. Spojitost s náhlavní soupravou pro smíšenou realitu Vision Pro je očividná, neboť se tak stalo jen týden po jejím představení, přičemž na trh tento revoluční produkt vstoupí příští rok.

Akcie AAPL zaznamenaly rekordní hodnoty i v rámci intradenního obchodování ještě před samotným oznámením Vision Pro i po něm, minulé pondělí. Nová rekordní uzavírací hodnota je pro Apple první od dosažení ocenění společnosti na 3 biliony dolarů během intradenního obchodování v lednu 2022. Dokonce hrozilo, že závěrem roku by Apple mohl hodnotu výrazně ztratit vzhledem k omezení dodávek iPhonů, které brání rozvoji prodeje.

A zatímco v loňském roce dosáhla valuace akcií společnosti Apple hranice 3 bilionů dolarů, v tom letošním hodnota AAPL k této úrovni zatím stále nedospěla. Navzdory výrazným komplikacím na konci minulého roku se nyní zdá pravděpodobné, že dříve či později Apple s oceněním 3 biliony dolarů uzavře. S tím současným na hodnotě 2,89 bilionu amerických dolarů si Apple opět připsal pozici nejhodnotnější společnosti na Wall Street.

Pokud jde o produkty, Apple na podzim plánuje čtyři nové iPhony s USB-C, přičemž modely iPhone 15 a iPhone 15 Plus pravděpodobně získají design Dynamic Island představený u iPhonu 14 Pro. Očekává se, že iPhone 15 Pro bude jako první vybaven systémem objektivů s periskopovou konstrukcí, díky čemuž nabídne lepší optický zoom.

Na přijetí zcela nového produktu společnosti pro rozšířenou a virtuální realitu – Apple Vision Pro si budeme muset ještě chvíli počkat. Ve Spojených státech spatří pulty obchodů na začátku roku 2024, přičemž další země budou následovat. Současné ohlasy ovšem předznamenávají, že by úspěch mohl předčit očekávání i s cenou 3499 dolarů a dalším nákladům na korekční čočky pro ty, kteří nosí brýle.

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.