Zavřít reklamu

Pravděpodobně nejsofistikovanější kus elektroniky, dlouho diskutovaný a očekávaný Apple Vision Pro je na světě. V souvislosti s jeho představením a neuvěřitelnými popisovanými možnostmi se generální ředitel společnosti Disney, Bob Iger nečekaně objevil na úvodní keynote WWDC 2023, aby oznámil, že aplikace Disney+ bude spuštěna na Apple Vision Pro s 3D interaktivními prvky a přinese prostorové zážitky z Hvězdných válek, National Geographic a mnoha dalších.

Apple na Vision Pro přirozeně přinese nativní aplikace typu Safari, Fotky, Poznámky a další, ale čím více specializovaných aplikací nového systému visionOS bude k dispozici v době uvedení na trh, tím větší potenciál bude náhlavní souprava mít. Jednou z nich bude tedy Disney+.

Bob Iger v rámci svého vystoupení během konference nastínil jaké skvělé zážitky se objeví v aplikaci Disney+ na Apple Vision Pro, ať už jde o sportovní přenosy kabelové a satelitní televizní stanice ESPN, návštěvu světa Star Wars v podobě Mandaloriana nebo přírodní dokumenty National Geographic, které na Apple soupravě ožijí ve 3D podání.

Optimalizovaná Disney+ umožní stát se součástí různých sportovních klání na několika obrazovkách s dech beroucími 3D rekapitulacemi klíčových momentů, ve vašem obýváku se k vám při sledování dokumentárních snímků mohou přiblížit třeba dinosauři nebo vás obklopí nádherné přírodní scenérie.

Disney spolupráci s Applem podle všeho velmi vítá. Nabídne i zážitek rozšířené reality s postavičkami z Disney Worldu. Na americký trh by se Apple Vision Pro měl dostat počátkem příštího roku, přičemž cena byla stanovena na 3 499 amerických dolarů. Přesný termín však prozatím zveřejněn nebyl. Stejně tak není jasné, za jakých podmínek by měla být služba Disney+ pro Apple Vision Pro přístupná. Lze však očekávat, že spolupráce obou gigantů přinese uživatelům úžasné chvíle zábavy i poučení.

Dnes nejčtenější

.