Zavřít reklamu

Jablečné lokalizátory AirTag jsou mezi uživateli velmi oblíbené pro jejich širokou využitelnost, která je přitom leckdy za hranou toho, co s nimi zamýšlel Apple. Ten je totiž při jejich představení prezentoval coby trackery předmětů, přičemž následně v řadě podpůrných dokumentů oznámil, že se rozhodně nejedná o příslušenství, které je vhodné využívat pro sledování zvířat či dokonce lidí. Jablíčkáři si však z jeho slov evidentně hlavu příliš nedělají, jelikož AirTagy vesele využívají pro sledování všeho, co je napadne, přičemž děti v tomto směru nemají žádnou výjimku. Sledování polohy dětí přes AirTag je však jedna věc a jejich „výchova“ na dálku věc druhá, o čemž se nyní přesvědčila jedna americká matka na sociální síti TikTok. Na té totiž zveřejnila video, které se stalo velmi rychle virálním a to jen a pouze pro svou kontroverznost. Ostatně, podívejte se sami.

@stevensfam Today we are dog training 🐶 Outfits: @Kailani Kids Mom genius: @Lacey Johnson ♬ Funny Music Background – original_soundtrack

Jak jste mohli na videu výše vidět, matka dvou dcer využívá AirTag nejen ke sledování jejich polohy, ale taktéž k jejich přivolávání přes aplikaci Najít. V té totiž stačí zaktivovat zvukové upozornění v podobě zapípání, které AirTag takřka okamžitě rozezní, a děti ženy hned ví, že po nich jejich matka něco chce. Právě tento způsob přivolávání se však setkal mezi uživateli s ostrou kritikou, jelikož jej přirovnávají například k přivolávání psů. Jiní uživatelé ale zase naopak poukazují na užitečnost této myšlenky a tvrdí, že dívenkám podobný styl „výchovy“ nemůže jakkoliv uškodit. Ať už jste zastánci jednoho či druhého tábora, určitě nám dáte za pravdu, když řekneme, že podobné využití u AirTagů je poměrně neotřelé a jen stěží bychom si jej při jejich odhalení dokázali představit.

AirTagy lze zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.