Zavřít reklamu

Další revoluce ve výkonu iPadů Pro je za dveřmi. Poté, co jsme se teprve nedávno dočkali nasazení čipů Apple Silicon dříve používaných jen v Macích, má totiž Apple podle nových informací v plánu další velký krok kupředu. Tvrdí to alespoň leaker spolupracující se spolehlivým zdrojem @analyst941. 

Podle nových informací má Apple v plánu konkrétně v příštím roce osadit 14,1“ iPad Pro čipem M3 Pro – tedy vyšší verzí 3nm čipu rodiny Apple Silicon, který si má svou premiéru odbýt na konci letoška, popřípadě na začátku příštího roku. Ačkoliv můžeme v současnosti samozřejmě jen spekulovat nad přesným výkonem, vzhledem k tomu, že je již nyní rozdíl mezi základními čipy a řadou Pro velmi velký, je prakticky jasné, že nasazení M3 Pro bude znamenat u iPadů výkonnostní revoluci. Základní M3 pak připadne velmi pravděpodobně řadě Air, která v současnosti využívá M1. 

Nasazení čipu M3 Pro do iPadu Pro v příštím roce bude extrémně zajímavé nejen díky výkonu, ale také s ohledem na fakt, že i high-endovému čipu z dílny Applu bude stačit jen pasivní chlazení. Něco takového totiž bylo ještě relativně nedávno naprosto nemyslitelné, tedy minimálně v době používání čipů Intel u Maců. Apple je ale evidentně na poli procesorů čarovat a pokud se mu tato kouzla podaří a iPad Pro skutečně dorazí s M3 Pro, může tím započít do jisté míry i návrat tabletů jako takových na výsluní, ze kterého se v poslední době spíš vytrácí. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.