Zavřít reklamu

iPhony se letos mají dočkat hned několika novinek, které lze bez jakékoliv nadsázky označit ze strany uživatelů za vymodlené. Jednou z těch hlavních je pak výrazné vylepšení zoomu u řady Pro, jelikož právě za něj je Apple u současných modelů do jisté míry pro smích. Zatímco konkurence totiž zvládá bravurně přibližovat i stovky metrů vzdálené objekty a poradí i hezky třeba i s Měsícem, iPhony nabízí maximálně trojnásobný optický zoom. To se má ale letos minimálně u modelu 15 Pro Max změnit díky tomu, že u něj Apple nasadí periskopický teleobjektiv s kontinuálním zoomem, díky kterému bude možné bez ztráty kvality přiblížit v určitém rozpětí zoomů. Jak se však nyní podle nejnovějších zpráv analytika Ming-Chi Kua zdá, ve výsledku svět nejspíš nečeká až takový zázrak, jak se mohlo zdát. 

Je tomu jen pár dní, co na světlo světa unikly informace o tom, že chce Apple u svého periskopického teleobjektivu nasadit kontinuální zoom, který by mu umožnil několik „stupňů“ přiblížení bez výše zmíněného zhoršení kvality, potažmo jakéhokoliv přepínání při natáčení. Zatímco se však ještě nedávno v kuloárech šuškalo, že rozsah tohoto variabilního zoomu by měl být 3x až 9x přiblížení, Kuovy zdroje nyní tvrdí, že se počítá s 5x až 6x přiblížením. Možnosti zoomu iPhonu 15 Pro Max by tedy ve výsledku neměly být ani zdaleka takové, s jakými se počítalo, respektive o jakých se spekulovalo, byť samozřejmě současné trojnásobné přiblížení bez ztráty kvality hravě překoná. Kuovy zdroje se samozřejmě mohou plést, ale vzhledem k tomu, že se letos dočkáme u iPhonů vůbec poprvé nasazení periskopických teleobjektivů, nebylo by překvapením, kdyby jejich první verze byla do značné míry omezená a až v následujících letech by Apple přišel s řadou značných vylepšení. Ostatně, dávkováním novinek je přeci jen proslulý. Vše ale uvidíme až časem. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.