Zavřít reklamu

WhatsApp patří bez pochyby mezi jedny z nejoblíbenějších aplikací svého druhu. Ať už potřebujete posílat textové zprávy, volat nebo pořádat videokonference, WhatsApp společnosti Meta, vám to umožní. To je pravděpodobně důvod, proč si aplikace razí cestu vzhůru a jejích uživatelů stále přibývá.

Kromě samotných funkcí, jejichž nabídka se neustále rozrůstá prostřednictvím pravidelných aktualizací, jsou zde ale i další faktory, které stojí za ocenění, například end-to-end šifrování. Snaha o zlepšování určitě ve velké míře přispívá k tomu, že se drží WhatsApp na vedoucí příčce. Zároveň, jak tomu bývá i mnoha jiných aplikací, se některé nové funkce postupně zabydlují do nabídky Nastavení a s nárůstem možností, může být orientace v ní poměrně nepřehledná. Vypadá to však, že i zde Meta pracuje na řešení. Nejnovější beta verze aplikace WhatsApp pro Android totiž zavádí do nabídky vyhledávací lištu.

Vyhledavaci lista WhatsApp Beta Android cut
Zdroj: wabetainfo.com

Tým WABetaInfo, který stojí za odhalováním mnoha skrytých funkcí aplikace WhatsApp, se podělil o informace spojené s nejnovější aktualizací beta verze pro Android, konkrétně jde o verzi 2.23.8.20. Právě v ní byl zaveden zmíněný vyhledávací panel v nabídce Nastavení, který určitě přinese lepší uživatelský zážitek všem, kdo aplikaci používají. Podle všeho funguje velmi podobně jako vyhledávací panel nastavení, na který jsme zvyklí u iPhonů, kdy stačí zadat klíčové slovo nebo slova a rychle tak najít konkrétní nastavení, namísto často zdlouhavého procházení celé nabídky s nadějí, že na hledanou záležitost narazíte.

Tento doplněk je skvělý nejen proto, že ulehčuje nepříjemné hledání, ke kterému se potřebujete dostat, ale také proto, že má potenciál do budoucna. S tím jak se bude WhatsApp vyvíjet, přijdou jistě další nové funkce a vyhledávací panel se stane pro uživatele ještě užitečnějším. Vyhledávací lišta Nastavení se v současné době zavádí do beta verze aplikace. Není tedy prozatím jasné, kdy se objeví na ostro, lze ale očekávat, že takto významné vylepšení na sebe nenechá dlouho čekat a brzy se objeví také v iOS.

Dnes nejčtenější

.