Zavřít reklamu

Čím déle uplynulo od chvíle, kdy nás navždy opustil Steve Jobs, tím více některé předměty spojené s ním nabírají na hodnotě. Nenechte se však napálit. Lidé dnes neustále slyší, že mají investovat a nemají mít peníze na účtu a tak řada z nich ve snaze uchránit své úspory vůči inflaci sahá nejen po tradičních, ale i těch méně tradičních věcech, do kterých investovat. Zajímavé sběratelské předměty, ideálně ještě s podpisem, jsou pak tím, co na hodnotě příliš neztrací a naopak roste. Kdybyste však chtěli do něčeho spojeného se Stevem Jobsem investovat, dejte si dobrý pozor, abyste se nenapálili.

Na eBay se pod pojmem Steve Jobs dají najít tisíce předmětů – některé vcelku obyčejné, ale také některé, které se tváří velmi raritně. Například fotografie, která znázorňuje Steva Wozniaka a Steva Jobse je k mání i s podpisem Wozniaka za 1295$. To nezní špatně, co říkáte. Přece jen je to podpis zakladatele Applu, navíc na fotce se Stevem Jobsem. Ono by to špatně neznělo, kdyby Steve Wozniak už dlouhé roky nepodporoval charitu, v rámci níž si na webu signedbywoz.org, můžete zakoupit desítky předmětů podepsané Wozniakem. Mezi nimi mimochodem i tuto, naprosto stejnou fotografii. Tu zde prodává za 80$, samozřejmě i s podpisem a navíc kromě podpisu Steva Wozniaka dostanete také dobrý pocit, že zisk z prodeje jde na charitu. Ušetříte tak více než 1200$, získáte to stejné a ještě přispějete na dobrou věc.

Pokud tedy chcete utratit peníze za něco (nejen) se Stevem Jobsem, dobře si rozmyslete, zda věc, kterou kupujete, skutečně má onu hodnotu a zda se jedná o sběratelský kousek nebo jen někdo vychytralý vydělá na vaší hlouposti, v tomto případě 30 tisíc korun, respektive 10 tisíc korun u dalších fotografií v galerii.

Dnes nejčtenější

.