Zavřít reklamu

Někteří kutilové dokáží s Apple produkty naprosto neuvěřitelné věci – a to jak v pozitivním, tak i negativním smyslu. Jedním z nich je i hardwarový inženýr Ken Pillonel, který se v minulosti proslavil například tím, že coby první člověk na světě přidělal k iPhonu USB-C port namísto Lightningu. Po nějakém čase pak dokázal vyměnit Lightning za USB-C i na AirPods a AirPods Pro a de facto tak světu ukázal, co jej v nadcházejících letech ze strany Applu čeká. Nyní však přišel s projektem, nad kterým zůstává tak trochu rozum stát. 

Ken se v rámci svého nového projektu rozhodl přidělat k AirPods kabel, aby je bylo možné napájet jinak než přes nabíjecí pouzdro. De facto z nich tedy učinil klasické EarPods, byť s tím rozdílem, že ty jsou k dispozici jen s 3,5mm Jackem a Lightningem, zatímco Pillonelovy AirPods jsou vybaveny USB-C kabelem. Úsměvné tedy je, že ze sluchátek prodávaných oficiálně na Apple.cz za 3990 Kč vytvořil sluchátka za 590 Kč, což je cena EarPods.

airpods-with-wires-by-ken-pillonel

On sám o tomto kousku nicméně nehovoří jako o revoluci či čemkoliv podobném, ale spíš o něčem, čím chce upozornit na to, že jsou AirPods extrémně neekologický produkt. Baterie v nich totiž nelze vyměnit a tudíž sluchátka můžete po její degradaci doslova vyhodit. Jedná se sice o otázku několika let, nicméně oproti kabelovým sluchátkům je životnost AirPods chtě nechtě i tak kratší. Zda tímto kouskem Ken někoho přiměje k přehodnocení jeho preferencí a namísto bezdrátových sluchátek začne kupovat sluchátka kabelová se nicméně můžeme jen domnívat. Fakt je však ten, že proti sobě stojí uživatelský komfort proti udržitelnosti životního prostředí. 

Sluchátka lze zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.