Zavřít reklamu

Jeden z klíčových projektů Applu posledních let stojí dle všeho na prahu dokončení. Vyplývá to alespoň z nových informací asijského portálu DigiTimes, podle kterého v současnosti Apple intenzivně jedná s dodavateli o výrobě jeho prvního 5G modemu. O tu se sice z velké části postará TSMC, některé úkony však zajistí jiní partneři a právě ty nyní Apple vybírá. 

Zdroje DigiTimes tvrdí konkrétně to, že o spolupráci s Applem na výrobě 5G modemů je velký zájem, avšak on sám vidí jakožto potenciální partnery jen dvě společnosti – konkrétně ASE Technology a Amkor Technology. Obě totiž v minulosti spolupracovaly i s Qualcommem na výrobě jeho 5G modemů, takže mají na tomto poli neoddiskutovatelné zkušenosti, které se budou při výrobě řešení Applu zcela určitě hodit. Je nicméně otázkou, zda se s Applem dohodnou obě firmy, nebo získá lukrativní zakázku pouze jedna z nich. Vzhledem k dřívějším informacím se však jeví pravděpodobněji druhá varianta, jelikož s prvním 5G modemem od Applu se počítá zprvu jen do iPhonu SE 4. 

Obecně se předpokládá, že první verze 5G modemu Applu bude spíš jakýmsi low-end kouskem s nižšími rychlostmi a hlavně bez podpory rychlejšího 5G připojení mmWave. Kvůli tomu tak bude dávat smysl jen do levnějších produktů, u kterých uživatelé tak úplně neočekávají vrcholné 5G připojení. High-endové iPhony, potažmo iPady by se pak měly nasazení vlastního 5G modemu dočkat podle velmi dobře informovaného reportéra Marka Gurmana v horizontu tří let. Apple má totiž z hlediska vývoje stále co dělat. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.