Zavřít reklamu

Jedním z vrcholu letošního roku ve světě Applu bude bezesporu představení jeho prvního AR/VR headsetu, kterým se pokusí ještě více proniknout do světa virtuální a rozšířené reality. A jak se zdá, je na co se těšit. V posledních týdnech a měsících se totiž objevuje čím dál tím víc informací, které tento produkt s předstihem poodhalují. Například díky zdrojům velmi dobře informovaného reportéra Marka Gurmana z Bloombergu už máme jasno například i v tom, jak bude možné do systému brýlí vkládat text či to, zda budou závislé na iPhonu. 

Zdroje Gurmana pocházející dle všeho přímo z Applu odhalily o brýlích konkrétně to, že na iPhonu závislé prakticky nebudou, jelikož budou disponovat velmi propracovaným operačním systémem, který nabídne podporu například stahování aplikací, dat z iCloudu a tak podobně. Problém pak nebude ani potvrzování nejrůznějších podmínek iCloudu a tak podobně přímo v něm. Spousta věcí sice bude možná provést na iPhone, nicméně bude se jednat de facto jen o dodatečnou možnost nežli o závislost brýlí na telefonu.

To ale není ani zdaleka vše, co zdroje prozradily. Víme od nich totiž například i to, že ovládání brýlí bude založeno z velké části na gestech rukou, která mají brýle snímat tak důkladně, že přes ně budeme moci dokonce i zadávat text, respektive pak písmena a to jen mírným „mácháním“ prsty. Citlivost snímání má tedy být jedna z nejlepších, ne-li nejlepší na trhu. Jedním dechem je však třeba dodat, že ovládání gesty je stále do jisté míry rozpracováno a Apple jej bude v budoucnu skrze softwarové aktualizace zlepšovat. První verze brýlí tedy možná při svém představení nenabídne plný potenciál této novinky. Vše však v tomto směru ukáže až čas, respektive pak WWDC, které má představení brýlí přinést. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.