Zavřít reklamu

Ačkoliv představil Apple světu první generaci Apple Watch již v roce 2015, až doposud se u nich drží jednoho typu displeje. Řeč je konkrétně o OLED panelu, který se však zdá být dlouhodobě právě pro potřeby Apple Watch naprosto ideální a není tedy moc důvodů k jeho změně. Jelikož si však začíná na světlo světa prokousávat cestu panel, který OLED v lecčem překoná, kalifornský gigant se již začíná chystat na jeho přijetí. 

Řeč je konkrétně o microLED displeji, který sdílí s OLEDem perfektní zobrazovací vlastnosti, ale je u něj podstatně menší riziko vypálení pixelů a zároveň je energeticky méně náročný. Dalším jeho pozitivem je pak užší konstrukce, díky čemuž by tak mělo být teoreticky v těle Watch více místa například pro baterii či jiné komponenty. Apple tudíž přijetím microLED jen získá a totéž v bledě modrém pak platí i pro uživatele. Že se microLED na Apple Watch již relativně brzy podívá předpověděl před nedávnem přesný analytik Jeff Pu, na kterého nyní navázal displejový expert Ross Young pyšnící se zdroji přímo z dodavatelského řetězce Applu. Young se nechal konkrétně slyšet, že Apple začne Apple Watch s microLED (pravděpodobně pak Apple Watch Ultra 2, ale je možné, že i další modely) prodávat na jaře roku 2025. 

Načasování se zdá být sice na první pohled naprosto nesmyslné, je nicméně třeba jedním dechem znovu zopakovat, že se bavíme o startu prodejů. Právě s ohledem na tuto skutečnost se tak jeví jako poměrně pravděpodobné to, že Apple hodinky představí světu na podzim 2024 s tím, že jejich prodej zahájí až na jaře 2025. Ostatně, v minulosti jsme mnohokrát stejnou strategii prodejů u Applu viděli a nebylo by tudíž absolutně překvapivé, kdyby ji nasadil i tentokrát. Vše ale v tomto směru nejlépe ukáže čas. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.