Zavřít reklamu

Operační systém iOS 16 je tady s námi již několik dlouhých týdnů, během kterých už si na něj většina uživatelů prakticky zvykla. Jednou z největších novinek, ne-li rovnou největší, je v tomto novém systému kompletně přepracovaná zamknutá obrazovka, díky které se hodně mění způsob, jakým jsme doposud iPhone využívali. I přesto, že si někteří jablíčkáři stěžují na nepřehlednost a zmatenost nového rozhraní pro správu, tak se rozhodně jedná o příjemnou změnu k lepšímu, která navíc rozhodně bude postupně ještě vylepšena. Zamknutých obrazovek si nově můžete vytvořit hned několik, různě je přizpůsobovat a hlavně přidávat užitečné widgety.

Jak na iPhone rozmazat tapetu domovské obrazovky

Nezměnil se však pouze způsob pro přizpůsobení a správu zamknuté obrazovky. Společně s tímto kalifornský gigant provedl také změny na poli domovské obrazovky, potažmo plochy. I ta se totiž dočkala změny uživatelského rozhraní pro přizpůsobení. Nově uživatelé mohou například nastavit spárování tapety s tapetou zamknuté obrazovky, nechybí ani výběr tapet ve stylu přechodu či obyčejné barvy. Na druhou stranu ale bohužel došlo k odstranění předpřipravených tapet, které jsme milovali – třeba se brzy dočkáme opětovného přidání. Jednou z nových funkcí v novém rozhraní pro správu tapety plochy je však možnost jejího rozmazání, což provedete následovně:

  • Prvně na vašem iPhonu otevřete nativní aplikaci Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, sjeďte níže a rozklikněte kolonku Tapeta.
  • Zde pak najděte dvojici tapet, u které chcete tapetu plochy rozmazat.
  • Poté u tapety plochy, která se nachází napravo, klepněte na Přizpůsobit.
  • Následně v pravém dolním rohu obrazovky stiskněte tlačítko Rozostření.
  • Nakonec už jen změnu potvrďte tisknutím Hotovo vpravo nahoře.

Výše uvedeným způsobem je tedy možné na vašem iPhonu s iOS 16 rozmazat tapetu domovské obrazovky, potažmo plochy. To se může hodit v hned několik případech, především ale tehdy, pokud využíváte nějakou tapetu, kvůli které jdou špatně vidět názvy či ikony aplikací. Samozřejmě lze v tomto ohledu využít úplně jinou tapetu, přišli byste tak ale o jakousi celistvost obou tapet. Pokud byste chtěli nastavit stejnou tapetu plochy jako na domovské obrazovce, stačí ve výše uvedeném rozhraní klepnout vlevo dole na Spárovat.

rozostření tapety ios 16

Dnes nejčtenější

.