Zavřít reklamu

Každý student má samozřejmě jiné nároky a požadavky, co se aplikací týče. Existují ale aplikace, které se zkrátka mohou hodit všem, a to nejenom studentům. V dnešním článku se společně podíváme na výběr aplikací pro iPad, které jistě oceníte nejen při studiu.

Microsoft OneNote

Aplikace OneNote od Microsoftu je opravdu povedená, a obzvláště na iPadu s Apple Pencil vám prokáže skvělou službu. OneNote vám nabízí možnost vytvoření virtuálních zápisníků a sešitů, které si můžete po všech stránkách plně přizpůsobit. Nabízí podporu pro hlasové zadávání, možnost přidávání kreseb, odkazů a mediálních příloh, funkce pro sdílení a spolupráci, a spoustu dalšího. Na výběr zde dostanete také z několika různých druhů „papírů“, stejně jako potřeb pro psaní, kreslení a úpravy.

Aplikaci Microsoft OneNote stáhnete bezplatně zde.

Připomínky

Pro další z aplikací, které jistě ocení každý student, ani nemusíte chodit do App Storu. Jedná se totiž o nativní Připomínky, které najdete na většině Apple zařízení. V Připomínkách si můžete vytvářet seznamy úkolů včetně těch sdílených, k jednotlivým položkám přidávat vnořené úkoly a další obsah, a spolupracovat na jednotlivých záznamech s ostatními uživateli v reálném čase. Mezi další nesporné výhody nativních Připomínek patří to, že jsou zcela bezplatné, a plně integrované v jablečném ekosystému.

Forest

Pokud hledáte nástroj, který vám umožní plně se soustředit, můžeme vám doporučit aplikaci s názvem Forest. Forest je šikovná a povedená aplikace, ve které si nastavíte parametry pro časový horizont, ve kterém se potřebujete soustředit, a poté ji jednoduše necháte běžet. Pokud se vám opravdu podaří se v daném období soustředit na práci či studium, odmění vás Forest tím, že vám umožní vysázet váš vlastní roztomilý virtuální les. Sázením virtuálních stromů navíc podpoříte výsadbu stromů ve skutečném světě.

Aplikaci Forest stáhnete bezplatně zde.

Google Kalendář

Kalendářních aplikací https://jablickar.cz/nejlepsi-aplikace-kalendare/ je plný App Store, my jsme ale do tohoto výběru cíleně zařadili Google Kalendář, a to hned z několika důvodů. Jedná se o zcela bezplatnou aplikaci, která je bez reklam, předplatného a nákupů v aplikaci, jak už to tak u aplikací od Googlu bývá. Kromě toho je ale Google Kalendář také nabitý spoustou užitečných funkcí, které studenti jistě ocení. Nabízí například možnost vytváření sdílených kalendářů, propojení s dalšími uživateli, přepínání mezi různými režimy zobrazení, funkci rychlé tvorby záznamů a mnoho dalšího.

Aplikaci Google Kalendář stáhnete bezplatně zde.

 

Class Timetable

Aplikaci s názvem Class Timetable zajisté ocení všichni, kteří chtějí mít dokonalý přehled o svém rozvrhu, zkouškách a dalších bodech školního programu. Kromě rozvrhu jako takového můžete do této aplikace zadat například detaily o jednotlivých učebnách a předmětech, nastavit přestávky, vytvořit několik variant rozvrhu, aktivovat notifikace a spoustu dalšího.

Aplikaci Class Timetable stáhnete bezplatně zde.

Dnes nejčtenější

.