Zavřít reklamu

iOS 16 přinesl na iPhony celou řadu velmi zajímavých funkcí, mezi které patří mimo jiné i algoritmus sloužící pro rozpoznání duplicitních fotek či screenshotů uložených v aplikaci Fotky, díky kterému lze jednak zpřehlednit galerii, ale hlavně ušetřit nějaké místo v úložišti. Někteří uživatelé si však po přechodu na iOS 16 stěžují že album Duplikáty v aplikaci Fotky nevidí. Přesně pro ty nyní Apple přišel ve svém novém podpůrném dokumentu s vysvětlením, které nicméně působí do jisté míry komicky. 

Podle Applu existují celkem dva možné důvody, proč se v aplikaci Fotky neobjeví album Duplikáty. Tím prvním je logicky fakt, že ve fotogalerii nebyla nalezena žádná dvojice fotek, která by se 100% shodovala a tedy ve výsledku není co promazávat. Druhým důvodem je pak fakt, že algoritmus potřebuje na projití celé fotogalerie nějaký čas, takže pokud uživatelé kontrolují existenci alba Duplikáty hned poté, co přejdou na iOS 16, mohou být – a pravděpodobně i jsou – neúspěšní. Na starších iPhonech může ostatně trvat kvůli nižšími výkonu procházení fotek algoritmem několik dní – tím spíš, je-li třeba projít jejich větší množství. Rychlost procházení ale může ovlivnit třeba i to, že je iPhone vytěžován jinými procesy a to jak aktivně, tak na pozadí. Zkrátka a dobře, každá výkonnostní zátěž se nějakým způsobem podepíše na rychlosti analýzy fotek. Pokud vás tedy absence alba Duplikáty krátce po přechodu na iOS 16 trápí, nejlepší bude, když například přes noc ukončíte všechny úlohy probíhající na iPhonu, ten následně připojíte na nabíječku a analýze dáte prostě “jen” čas. Lepší recept bohužel v současnosti k dispozici není. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.