Zavřít reklamu

Přijde vám, že jsou nové softwarové i hardwarové produkty Applu plné chyb? Nejste bohužel sami. Na chyby si totiž stěžuje čím dál tím více uživatelů s tím, že některé jsou vskutku bizarní. Jedna z nich například vytvořila z videí natočených v cinematic mode soubory nekompatibilní s aplikacemi vytvořenými přímo s Applem. 

Pokud rádi natáčíte na iPhone videa, prakticky 100% vás loňský příchod režimu kino nebo chcete-li cinametic mode velmi potěšil. Právě díky němu totiž lze nyní na iPhone natáčet působivé záběry s efektem rozostření, ale zejména pak přeostřením z jednoho na druhý objekt a naopak. Háček je však v tom, že zatímco v iOS 15 nebyl problém záznamy s tímto efektem nebo chcete-li v tomto módu upravovat v editačních programech v čele s iMovie či Final Cut Pro, nyní to s příchodem iOS 16 již překvapivě nejde. Soubory, které iPhone ukládá, totiž dle všeho obsahují chybu, která rozostření pozadí ruší, čímž je de facto celé video znehodnoceno. 

Ačkoliv se stížnosti na nekompatibilitu cinematic mode z iOS 16 s programy Applu kupí jak na sociálních sítích, tak i na diskuzních fórech společnosti, kalifornský gigant zatím zarytě mlčí a nezdá se tedy, že by na problému pracoval. Zároveň je velkou neznámou, zda se jedná přímo o chybu v iOS 16, byť je to velmi pravděpodobné, nebo se celá záležitost týká třeba i toho, že na Macích neběží stále macOS Ventura, který může teoreticky podporu přinášet. Snad se tedy vše v dohledné době vyřeší. 

Dnes nejčtenější

.