Zavřít reklamu

Připomínky jsou nedílnou aplikací prakticky všech operačních systémů od Applu a mnoho uživatelů by si bez ní nedokázalo představit fungovat. Pokud tuto aplikaci využíváte správně, tak totiž dokáže opravdu skvěle zjednodušit každodenní fungování a pomoci vám nejen v pracovním, ale i soukromém světě. V dnešní době neustále zpracováváme různé informace, kterých je opravdu přehršel, a tak je velmi těžké si cokoliv pamatovat. A právě Připomínky vám v tomhle pomohou, jelikož si do nich můžete zapsat veškeré úkoly apod. V novém iOS 16 jsme se dočkali několika vylepšení aplikace Připomínky a v tomto článku se na ně podíváme.

Vylepšení zobrazení seznamu Dnes a Naplánováno

V aplikaci Připomínky najdete hned několik nativních seznamů, do kterých se mohou jednotlivé připomínky řadit. Mezi jeden z těchto seznamů patří také Dnes, ve kterém se vám zobrazí, jak už název napovídá, veškeré připomínky, které dnes musíte vyřídit. Ve starších verzích iOS se v seznamu Dnes veškeré připomínky zobrazovaly jednoduše pod sebou, v novém iOS 16 už se však rozdělují do skupin podle doby vyřízení, tj. konkrétně na dopoledne, odpoledne, večer apod. Velmi podobně jsou takto skupiny k dispozici i v seznamu Naplánováno.

připomínky novinky ios 16

Přišpendlení seznamů

Seznamů připomínek si v nativní aplikaci můžete vytvořit hned několik. Jednoduše tak můžete odlišit například pracovní a soukromý život, popřípadě můžete seznam věnovat nějakému projektu atd. Každý z nás má rozhodně nějaké seznamy, které využíváme nejčastěji, a zatímco ve starších verzích iOS byste je museli hledat, tak v iOS 16 si ty oblíbené můžete přišpendlit. Stačí, abyste po konkrétním seznamu přejeli prstem zleva doprava, popřípadě na něm prst podržte a z menu vyberte Přišpendlit. Stejně lze pak seznam i odšpendlit.

Vytváření skupin seznamů

Dost možná jste se někdy ocitli v situaci, kdy byste ocenili možnost pro spojení více seznamů do jednoho, čímž by se vytvořila jakási skupina. Dobrou zprávou je, že v iOS 16 tato možnost přibyla a já osobně jsem ji hned využil ke spojení osobního seznamu se seznamem, který sdílím s přítelkyní. Pro spojení více seznamů do skupiny stačí klepnout vpravo nahoře na ikonu tří teček v kroužku, a poté na možnost Spravovat seznamy. Následně vlevo dole stiskněte Přidat skupinu, nastavte si název, poté v sekci Přidat přidejte chtěné seznamy a klepněte na Vytvořit.

Nový seznam Vyřízené

Asi každý z nás miluje ten pocit, když konečně můžeme „odškrtnout“ připomínku, která nám v seznamu visela opravdu dlouho. V každém jednom seznamu si pak můžete také nechat zobrazit (nebo skrýt) veškeré vyřízené připomínky, což může přijít vhod, pokud se chcete namotivovat a říct si, kolik už jste toho zvládli, anebo pokud jste nějakou připomínku vyřídili omylem. V Připomínkách z iOS 16 je každopádně k dispozici nový seznam Vyřízené, kde si můžete zobrazit veškeré vyřízené připomínky ze všech seznamů a s dodatečnými informacemi.

Upozornění ze sdílených seznamů

Kromě toho, že je možné v Připomínkách vytvářet klasické seznamy, tak můžete vytvářet i ty sdílené, které pak můžete sdílet s jinými osobami. Pokud doposud jiný uživatel v takovém sdíleném seznamu provedl nějaké změny, tak jste se o tom nedozvěděli nijak jinak, než že jste se prostě podívali. Dobrou zprávou je, že v Připomínkách z iOS 16 se vám po upravení sdíleného seznamu objeví upozornění, stejně jako v případě aplikace Poznámky.

Dnes nejčtenější

.