Zavřít reklamu

iPhony 14 Pro sice zamíří na pulty obchodů až příští pátek, na internet se však již dostaly jejich první benchmarkové testy z aplikace Geekbench. Pokud však doufáte, že v nich nový A16 Bionic naprosto rozcupuje rok starý čipset A15 Bionic, jste na omylu, jelikož se nic takového absolutně neděje. 

Přestože včera Apple mluvil o novém 4nm čipsetu A16 Bionic víceméně jako o revoluci, která posouvá jeho iPhony výkonnostně na novou metu, z benchmarkového měření vyplývá, že na jedno jádro získává procesor zhruba 1879 bodů, zatímco na víde jader 4664 bodů. Rok starý iPhone 13 Pro s A15 Bionic přitom ve stejném testu zvládá 1707 bodů na jedno jádro a 4659 bodů na více jader. Rozdíly jsou tedy nepatrné, ba možná až zanedbatelné, což je vzhledem k tomu, že loňský čipset je vyroben 5nm metodou a ten letošní pak 4nm metodou poměrně zarážející. 

Bude velmi zajímavé sledovat, jak si nové iPhony povedou v reálném světě, respektive zda u nich bude oproti loňským modelům vidět zrychlení. Již mnohokrát jsme totiž byli svědky toho, že benchmarkové výsledky nemají příliš velkou vypovídající hodnotu a že ač mohou být dva procesory z hlediska skóre velmi podobné, mnohdy se při reálném využití poměrně výrazně rozchází. 

Dnes nejčtenější

.