Zavřít reklamu

Notifikace na iPhone jsou skvělá věc, díky které můžeme mít vždy a všude dokonalý přehled o příchozích zprávách, dění na sociálních sítích a dalších věcech. Každému ale vyhovuje jiný způsob doručování, oznamování a zobrazování notifikací. Pojďme se dnes společně podívat na způsoby, kterými si můžete notifikace na vašem iPhonu přizpůsobit na maximum.

Doručování notifikací do naplánovaného souhrnu

V operačním systému iOS 15 a novějším máte možnost odesílat notifikace z vybraných aplikací do takzvaného naplánovaného souhrnu, takže vám budou zobrazeny ve vámi stanovený čas. Pro aktivaci naplánovaného souhrnu spusťte na vašem iPhonu Nastavení -> Oznámení, kde nejprve naplánujete a upravíte funkci Naplánovaný souhrn. Poté klepněte na aplikaci, kterou chcete zahrnout do souhrnu, a aktivujte položku Naplánovaný souhrn.

 

Notifikace o nabití Apple Watch

Na váš iPhone můžete dostávat nejen notifikace z nejrůznějších aplikací, ale například také upozornění na to, že se vaše Apple Watch nabily na 100 %. Pro aktivaci oznámení o nabití Apple Watch spusťte na iPhonu aplikaci Watch. V sekci Moje hodinky klepněte na Spánek -> Baterie -> Připomínky nabití.

Deaktivace náhledů notifikací

Někomu vyhovuje fakt, že si u mnoha aplikací může obsah notifikace přečíst, aniž by musel spouštět danou aplikaci. Pokud ale patříte spíše mezi ty, kteří se na obrazovce iPhonu nechtějí s případným okolím dělit o obsah notifikací, spusťte Nastavení -> Oznámení. Klepněte na Náhledy a podle potřeby zvolte buďto Při odemčení nebo vždy.

Aktivace notifikací z App Store

Patříte mezi ty, kteří často prochází App Store a pátrají po novinkách mezi hrami a aplikacemi? Pak určitě uvítáte možnost aktivace speciálních notifikací z App Store, které vás budou informovat o zajímavých novinkách a doporučeních. Na iPhonu spusťte App Store a klepněte na ikonku vašeho profilu v pravém horní rohu. Poté klepněte na Oznámení a podle potřeby aktivujte položky Novinky a aktualizace a/nebo Doporučení a nabídky.

Seskupování notifikací

Novější verze operačního systému iOS rovněž umožňují seskupení notifikací podle určitých parametrů. Díky tomu můžete mít na uzamčené obrazovce pohromadě všechny notifikace z konkrétní aplikace. Pro aktivaci seskupování notifikací spusťte na iPhonu Nastavení -> Oznámení. Klepněte na aplikaci, u které chcete aktivovat seskupování, a v sekci Vzhled na zamčené obrazovce klepněte na Seskupení. Nakonec stačí jen upřesnit podmínky seskupování.

Dnes nejčtenější

.