Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Léto je pro většinu z nás především doba dovolených a obecně odpočinku, který si jen málokdo dokáže představit bez své oblíbené hudby. Ne všichni ale možná vědí, že dnešní přenosné reproduktory toho zvládnou mnohem víc, než jen ozvučit přímořský apartmán či přilehlou terasu. 

Ano, za cenu dostupnou prakticky každému je možné si v současné době pořídit kvalitní bezdrátový přenosný reproduktor, který je navíc z hlediska využití až překvapivě variabilní. Především, přístroje v cenové hladině pouhých nižších jednotek tisíc nabídnou velmi slušný zvuk, jímž nepohrdne ani skutečný fajnšmekr. Mimoto jsou ovšem konstrukčně sestavené tak, že si je na dovolené můžete s sebou vzít prakticky kamkoli. Včetně vody.

Například Bang & Olufsen Explore disponuje pevnou pogumovanou základnou a odolným tělem, které tvoří tvrdá eloxovaná hliníková skořepina. Díky tomu jej můžete položit téměř na jakýkoli povrch, byť by to byla blátivá zem v kempu nebo třeba písečná pláž. Tytéž prvky pak přístroj dále chrání nejen proti prachu, ale dokonce i proti poškození vodou. 

Je tedy jasné, že mejdan tak můžete uspořádat prakticky kdekoli, kam se na dovolené vydáte. Včetně nafukovacích matraček nebo člunů na mořských vlnách. Pro názornost – Beosound Explore podle výrobců zvládne až půlhodinové ponoření do hloubky jednoho metru, takže pár kapek v rámci případné vodní bitvy ani nezaznamená.     

Stačí jen zatřást

Některé voděodolné přenosné reproduktory se navíc mohou pochlubit speciálními funkcemi, které určitě oceníte. Třeba Bang & Olufsen Beoplay P2 je nejen vyroben tak, že ho díky malé hmotnosti a rozměrům snadno vložíte třeba i do kapsy, a přitom vám poskytne bohatý zvuk. Navíc umí reagovat, když s ním zatřesete nebo poklepete na reproduktor. Ve spojení s aplikací Beoplay totiž takto získáte přístup k chytrým funkcím, aniž byste potřebovali další tlačítka pro ovládání. K tomu má Beoplay P2 vestavěný mikrofon pro handsfree volání. 

Automatické naladění či hlasové ovládání

Anebo reproduktor Sonos Roam SL. Ten se díky funkci automatického naladění Trueplay dokáže přizpůsobit vašemu okolí, tak aby jeho zvuk byl vždy co nejdetailnější a co nejvíc vyvážený. Stejnou funkcí se může pochlubit i Sonos Move, za který sice zaplatíte o něco víc, nicméně vám nabídne další neocenitelné funkce a vlastnosti. 

Kromě toho, že je odolný vůči povětrnostním vlivům, včetně například sněhu, UV paprsků či extrémních teplot, a neohrozí ho ani pády, jej můžete ovládat hlasem. Stačí, abyste prostřednictvím Amazon Alexa nebo Google Assistant požádali o přehrávání hudby, zkontrolování vašich zpráv či ovládání chytré domácnosti. Kromě toho vám poskytne skutečně skvělý zvuk s překvapivě bohatými basy a celou zvukovou scénou.

Celodenní mejdan?

Pro tyto přístroje je rovněž typická dlouhá výdrž baterie, takže se nemusíte bát, že byste najednou v tom nejlepším zůstali na party bez hudby. Je samozřejmě vhodné dobře plánovat a dostatečně reproduktory nabít. Nicméně platí, že standardní doba, kterou zvládnou, je komfortních až deset hodin při běžných hlasitostech. Najdou se ovšem i naprosto výjimečné produkty. Například už zmiňovaný Beosound Explore vydrží až dvacet sedm hodin!   

Jak vidíte, nejmodernější přenosné reproduktory s vámi mohou cestovat prakticky kamkoli a do jakýchkoli podmínek. Stačí si jen vybrat ten nejvhodnější a poté si i díky němu dovolenou vychutnat na maximum. 

Všechny zmíněné přístroje si můžete vyzkoušet například v kamenné prodejně VOIX v Dušní 3 na Praze 1. A pokud o koupi přenosného reproduktoru přemýšlíte, více produktů najdete na www.voix.cz.

Dnes nejčtenější

.