Zavřít reklamu

Základem bezpečnosti při využívání prakticky jakéhokoliv moderního zařízení je pravidelná instalace aktualizací. Apple se snaží oproti konkurenci tyto aktualizace vydávat relativně často, což mu nelze upřít. Součástí těchto aktualizací však nejsou pouze nové funkce, jak si mnoho uživatelů často mylně myslí. Kromě nich totiž přichází Apple také s opravami bezpečnostních chyb, které mohou představovat určité riziko pro uživatele. Pokud se taková bezpečnostní chyba objeví, tak ji sice Apple může opravit co nejdříve, k uživatelům se ale tato oprava dostane až s vydáním nové verze operačního systému, což je samozřejmě svým způsobem problém. Naštěstí se ale tohle Apple v macOS 13 a dalších nových systémech rozhodl změnit.

macOS 13: Jak aktivovat automatickou instalaci bezpečnostních aktualizací

V případě, že v nových systémech Apple narazí na nějakou bezpečnostní chybu, tak ji může opravit, a poté ihned předat všem uživatelům, bez nutnosti vydávání plných verzí operačních systémů. Tyto bezpečnostní aktualizace tak mohou být instalovány jednoduše na pozadí, prakticky bez vědomí samotného uživatele. Ten tak bude mít jistotu, že je jeho zařízení stoprocentně bezpečné. Každopádně je nutné, aby si uživatel tuto automatickou instalaci bezpečnostních aktualizací aktivoval, a to následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem Macu s macOS 13 klepnuli vlevo nahoře na ikonu .
  • Jakmile tak učiníte, tak z menu, které se zobrazí, rozklikněte Nastavení systému…
  • Následně se vám otevře nové okno se všemi dostupnými sekcemi pro správu předvoleb.
  • V rámci tohoto okna nalevo najděte sekci s názvem Obecné, kterou rozklikněte.
  • Zde pak v horní části otevřete podsekci Aktualizace softwaru.
  • Jakmile tak učiníte, tak v pravé části řádku Automatické aktualizace klepněte na ikonu ⓘ.
  • Tady už jen stačí přepínačem aktivovat Instalovat systémové soubory a bezpečnostní aktualizace.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem Macu s nainstalovaným macOS 13 Ventura jednoduše aktivovat automatickou instalaci bezpečnostní aktualizací. To znamená, že se bezpečnostní aktualizace budou instalovat automaticky a hned s tím, že nebude třeba cokoliv potvrzovat anebo instalovat kompletní aktualizaci systému. Většina těchto bezpečnostních aktualizací bude probíhat na pozadí, některé pak budou vyžadovat restartování zařízení, což je ale pořád příjemnější, než instalovat celou aktualizaci systému a čekat několik desítek minut.

 

Dnes nejčtenější

.