Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že nás letos na podzim čeká představení zbrusu nového modelu Apple Watch ve formě Apple Watch Pro. Tím doplní Apple svou současnou nabídku, která obsahuje v současnosti jen dva typy Watch – konkrétně řadu Series a levnější řadu SE. Jak se však zdá, Apple Watch Pro dorazí částečně na úkor řady Series. 

Od příchodu Apple Watch Series 5 v roce 2019 mají možnost jablíčkáři sáhnout po celkem třech typech těla – konkrétně po hliníkovém, ocelovém a titanovém, přičemž titanové modely jsou označovány jakožto Apple Watch Edition. Jedná se tedy o high-endový kousek, kterým byly v minulosti třeba i keramické či zlaté Watch. Po příchodu Apple Watch Pro však již Apple Watch Edition nebudou mít tak úplně význam a podle čím dál většího množství leakerů tak zaniknou. Keramika ani zlato se totiž Applu úplně neosvědčila a titan bude jakožto poslední materiál, který dává v tomto směru smysl, zabrán jiným typem Apple Watch. Štěpení produktové řady na vícero typů a podtypů by navíc ze strany Applu nedávalo příliš smysl ani z hlediska její přehlednosti. 

Obecně se dá říci, že to, jak se Apple letos k Apple Watch jako takovým postaví, nám dost možná pomůže odkrýt budoucnost tohoto produktu pro nadcházejících pár let. Pokud se totiž podaří s Apple Watch Pro uspět a zároveň zabodovat s klasickými modely Series a SE, ověří si, že tu pro tři typy Watch prostor je a do budoucna tedy bude možná schopen naplnit uživatelská očekávání a požadavky mnohem lépe než kdykoliv předtím. Ostatně, přesně to se mu nyní daří i s iPhony, kterých vyrábí hned několik typů, ze kterých si každý vybere svého favorita. 

Dnes nejčtenější

.