Zavřít reklamu

Jak zapnout svítilnu iPhone je postup, který by měl znát každý uživatel jablečného telefonu. Svítilna, která se nachází na zadní straně iPhonu, totiž neslouží pouze k přisvěcování okolí při focení ve tmě. O mnoho častěji ji uživatelé využívají k osvětlení svého okolí ve tmě či na špatně přístupných místech – jednoduše se dá říct, že svítilna iPhonu slouží také jako baterka. Pokud chcete svítilnu na iPhonu aktivovat, můžete tak učinit hned 5 různými způsoby, na které se společně podíváme v tomto článku.

Zamknutá obrazovka

Asi nejznámějším způsobem pro zapnutí svítilny je ze zamknuté obrazovky. Pokud byste tedy chtěli provést aktivaci LED svítilny ze zamknuté obrazovky, tak prvně rozsviťte displej iPhonu, například využitím funkce probudit zvednutím, anebo klepnutím na displej, a vlevo dole zatlačte prstem na ikonu svítilny. Naprosto stejně ji pak můžete i deaktivovat.

svítilna ios

Ovládací centrum

Svítilnu můžete na iPhonu aktivovat i skrze ovládací centrum. Prvně je však nutné prvek pro ovládání svítilny do ovládacího centra přidat. Přejděte tedy do Nastavení → Ovládací centrum, kde dole v kategorii Další ovládací prvky klepněte na + Kapesní svítilna. Výše si pak případně můžete změnit pořadí prvků. Následně stačí ovládací centrum otevřít – na iPhonu s Touch ID přejeďte prsem ze spodní hrany displeje nahoru, na iPhonu s Face ID pak z pravé horní hrany displeje dolů. Zde už jen stačí najít a klepnout na ikonu svítilny.

Domovská obrazovka

Věděli jste o tom, že svítilnu můžete na iPhonu aktivovat také z domovské obrazovky, podobně jako byste spouštěli jakoukoliv aplikaci? Docílit toho můžete využitím aplikace Zkratky, ve které lze vytvořit zkratku pro zapnutí či vypnutí svítilny, kterou si pak umístíte v podobě ikony na domovskou obrazovku. Pokud se vám nechce takovou zkratku tvořit, tak stačí, abyste klepnuli na odkaz níže, a poté na tlačítko + Přidat zkratku. Jakmile tak učiníte, klepněte v pravém horním rohu dlaždice zkratky na ikonu tří teček, a poté dole na ikonu sdílení. V menu pak klepněte na Přidat na plochu a stiskněte Přidat vpravo nahoře. Tímto se přidá zástupce pro zapnutí či vypnutí svítilny na plochu.

Poklepání na zadní stranu

Před nějakou dobou přišel Apple u iPhonů 8 a novějších s novou funkcí, díky které je možné spustit nějakou akci po poklepání na záda zařízení. To znamená, že si takto poklepáním můžete také (de)aktivovat svítilnu. Pro nastavení přejděte do Nastavení → Zpřístupnění → Dotyk → Klepnutí na zadní stranu, kde si pak podle potřeby vyberte Poklepání nebo Trojí klepnutí. Níže pak stačí zaškrtnout akci Svítilna. Následně už jen stačí dvakrát či třikrát poklepat na záda iPhonu a svítilna se zapne či vypne.

Siri

Svítilnu na iPhonu dokáže jednoduše aktivovat i samotná Siri, což rozhodně přijde vhod v případě, kdy nemáte iPhone vyloženě u sebe, anebo se jej nechcete dotknout. Konkrétně stačí, abyste Siri aktivovali, a to aktivačním příkazem Hey Siri. Jakmile tak učiníte, tak vyslovte příkaz Turn on flashlight pro zapnutí. Pokud budete chtít svítilnu vypnout, stačí říci Turn off flashlight.

Dnes nejčtenější

.