Zavřít reklamu

Již dnes odpoledne odstartují předobjednávky na nedávno představený MacBook Air M2 a nutno podotknout, že ne všichni z toho mají radost. Tvrdí to alespoň zdroje asijského portálu DigiTimes, které udělaly malý průzkum u předních výrobců notebooků s Windows a procesory Intel ve snaze zjistit jejich nynější náladu před vstupem dalšího tvrdého soka na pulty obchodů. Jejich rozpoložení totiž nebylo vůbec dobré. 

Přestože minimálně v Evropě cena nového MacBooku Air M2 šokovala, jelikož oproti modelu s M1 poměrně výrazně povyskočila a rázem tak z levného stroje pro studenty a méně náročné uživatele udělala “železo”, které už tak dostupné není, výrobci notebooků s Windows a Intel čipy jsou přesvědčeni o tom, že se jedná o počítat s obrovským potenciálem ovlivnit v nejbližších několika měsících trh a to dokonce tak, že z něj částečně či dokonce zcela vytlačí některé špičkové laptopy. Nový design v kombinaci s výkonnějším čipem, návratem MagSafe či lepší webkamerou má být totiž pro mnohé uživatele přesně tím, co od nového laptopu očekávají a kvůli čemuž tedy po MacBooku Air M2 sáhnout. 

Bude extrémně zajímavé sledovat, jak se v průběhu času podobné předpovědi vyprofilují. Je totiž docela dost dobře možné, že se z novinky nakonec žádný hit nestane a trh s laptopy s Windows a Intelem se tedy v základech neotřese. Stačí se totiž podívat například na nejrůznější ankety na Twitteru a hned je jasné, že až tak enormní zájem o M2 stroj není a to jak u stávajících majitelů M1, tak ani u majitelů Maců s Intely. Ani samotný Apple možná ještě neví, jak svým strojem zaboduje, protože kontroverzní svými vylepšeními do jisté míry je. Jasno bychom ale mohli mít v tomto směru již za pár dní, jelikož se Apple rád úspěšnými starty prodejů svých produktů chlubí. 

Dnes nejčtenější

.