Zavřít reklamu

Již pěkných pár měsíců se v jablečných kuloárech šušká o tom, že má na letošní podzim Apple připravené odhalení zbrusu nové verze Apple Watch. Řeč je konkrétně o speciálním odolném modelu určeném pro všechny, kterým současná odolnost Apple Watch nestačí – tedy jinými slovy pro vyznavače extrémních sportů, dobrodruhy, řemeslníky a tak podobně. A díky velmi dobře informovanému reportérovi Marku Gurmanovi již víme, s čím můžeme u odolných Apple Watch alespoň rámcově počítat. 

Zdroje Gurmana tvrdí konkrétně to, že nové odolné Apple Watch dostanou oproti klasické verzi mírně větší displej, díky kterému tak budou schopné zobrazovat více informací naráz ať už týkajících se cvičení, nebo například informací ohledně navigování, kompasu a tak podobně. Jejich displej má být zhruba o 7 % větší než u chystaných Series 8, které se mají přitom displejově taktéž mírně zvětšit. Odolné Watch by se tak měly rázem stát největšími hodinkami, které doposud Apple vytvořil. 

O výrazně vyšší odolnost než je tomu u nynějších modelů se má postarat jak robustní tělo, tak i výrazně odolnější displej. Na tělo má Apple využít jiný kov než hliník, pravděpodobně pak titan či ocel, přičemž displej bude buď kryt safírovým sklem, nebo zcela novým typem skla odolným jak vůči prasknutí, tak i poškrábání. Jak výrazně si z hlediska odolnosti jablíčkáři polepší sice zdroje Gurmana neprozradily, obecně se ale dá očekávat, že Apple nebude troškařit a novou verzi svých hodinek se pokusí dotáhnout k pomyslné odolné dokonalosti. Totéž v bledě modrém pak lze říci i o kapacitě baterie. Ta má být oproti ostatním modelům taktéž větší a ačkoliv nevíme, o kolik, obecně se očekává, že aby měl tento upgrade skutečně smysl, nebude moci Apple na kapacitě šetřit a výdrž hodinek tím tedy posune na dosud nevídanou úroveň – tedy samozřejmě mezi Apple Watch jako takovými. Veškeré informace se nicméně dozvíme oficiálně až v průběhu podzimu. 

Dnes nejčtenější

.