Zavřít reklamu

Na letošní rok má Apple naplánováno kromě představení nových iPhonů, iPadů či Maců třeba i odhalení druhé generace oblíbených sluchátek AirPods Pro. Jak se však zdá, ty budou nakonec o poznání méně zajímavá, než se ještě donedávna spekulovalo. Tvrdí to alespoň zdroje portálu MacRumors. 

Od AirPods Pro 2. generace se toho očekává opravdu hodně třeba ať už z hlediska nových funkcí či designu. Právě design má ale nakonec být oproti první generaci těchto sluchátek prakticky nezměněn, jelikož se Applu údajně nepodařila odstranit “nožka” tak, aby byl technicky schopen vše potřebné vměstnat jen do “hlavy” sluchátek. Právě na tento potenciální problém přitom upozorňoval již před zhruba rokem a půl reportér Mark Gurman z Bloombergu coby na věc, která už tehdy Apple trápila a která se mohla stát smrťákem pro jeho vizi “beznožkových” AirPods. A tak se taky dle MacRumors stalo. 

Je to však zřejmě naštěstí jen design, co se Applu u AirPods Pro 2 nemělo podařit zrealizovat. Ostatní funkce v čele s monitoringem základních zdravotních funkcí, podporou lossless zvuku či třeba zvýšenou voděodolností, díky které by tak měla být sluchátka snad využitelná třeba i v bazénu a tak podobně měl být údajně Apple schopen zachovat, což je jednoznačně pozitivní. Co se pak týče představení, to má být i nadále v plánu na podzim, kdy se novinka představí zřejmě po boku nových iPhonů coby ideální doplněk k nim. Snad tedy bude stát skutečně za to. 

Sluchátka AirPods lze zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.