Zavřít reklamu

Pokud vlastníte prakticky jakýkoliv MacBook, tak si zajisté pochvalujete podsvícení klávesnice, které je naprosto ikonické. Ještě před několika roky nazpátek disponovaly podsvícením prakticky opravdu pouze přenosné počítače od Applu, zatímco ty konkurenční nabízely podsvícení jen výjimečně. Na to, že se jedná o skvělou funkci, přišli ostatní výrobci teprve nedávno, kdy většina z nich začala přenosné počítače s podsvícenými klávesami prodávat. Samozřejmě pro jedince, kteří píší všemi deseti, je podsvícená klávesnice prakticky k ničemu, avšak obyčejní uživatelé podsvícení rozhodně upotřebí, navíc se hodí třeba v noci, kdy chceme napsat nějaký speciální znak.

Jak na Macu aktivovat automatické vypínání podsvícení klávesnice při nečinnosti

Podsvícení klávesnice je na Macu aktivní neustále, tedy pokud je v okolí nedostatek světla, a to i při nečinnosti. Věděli jste však o tom, že si můžete nastavit, aby se podsvícení klávesnice po určité době nečinnosti automaticky vypnulo? Díky tomu můžete lehce šetřit baterii s tím, že jakmile se klávesnice dotknete, tak dojde opětovně k rozsvícení podsvícení. Postup pro nastavení této možnosti je následující:

  • Prvně je nutné, abyste v levém horním rohu vašeho Macu klepnuli na ikonu .
  • Jakmile tak učiníte, tak z menu, které se zobrazí, vyberte možnost Předvolby systému…
  • Následně se zobrazí nové okno se všemi dostupnými sekcemi pro správu předvoleb.
  • V rámci tohoto okna najděte a rozklikněte sekci, která nese název Klávesnice.
  • Zde se následně přesvědčte, že se v horním menu nacházíte v záložce Klávesnice.
  • Poté už jen stačí, abyste zaškrtnuli možnost Vypnout podsvícení klávesnice po X nečinnosti.
  • Nakonec si rozklikněte menu této funkce a zvolte si, po jaké době nečinnosti se má podsvícení vypnout.

Výše uvedeným způsobem tedy můžete na vašem Macu jednoduše aktivovat funkci, díky které se automaticky vypne podsvícení klávesnice po určité době nečinnosti. Konkrétně si můžete vybrat pět různých časových intervalů, a to 5 sekund, 10 sekund, 30 sekund, 1 minuta či 5 minut nečinnosti. Jakmile se tedy klávesnice přestanete dotýkat, tak systém začne odpočítávat zvolený čas, a pokud se jí opětovně nedotknete, tak podsvícení automaticky deaktivuje.

Dnes nejčtenější

.